PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : “Sahayı Fenerbahçeli Futbolculara Bırakmayacağız!”


Melancholy
08-08-2009, 14:29
http://www.medyaspor.com/Files/Images/frederic_chassot_medyaspora_konustu.jpg


Fenerbahçe’nin Europa League play-off turunda rakibi olan FC Sion’un sportif direktörü Frédéric Chassot, kurayı ve tur şanslarını Medyaspor Sorumlu Müdürü Ahmet Erzurumlu’ya değerlendirdi.

Fenerbahçe - Sion eşleşmesi hakkında düşüncelerini açık bir şekilde ortaya koyan Frédéric Chassot, Fenerbahçe'nin tur şansını kendilerine göre daha yüksek olduğunu söylese de, peşinen teslim olmalarının beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi...

Geriye doğru baktığımızda Sion ile Türk takımlarının yolu sık sık kesiştiğini görüyoruz... Bu durumdan memnun musunuz?

Evet, sizin de bildiğiniz gibi daha önce Galatasaray'la da bir kereden fazla karşı karşıya geldik... Şimdi karşımızda Fenerbahçe var ve sanırım Sion için Türk dostlarıyla oynamak bir gelenek haline geldi.

Seri 20 Ağustos'ta evinizde oynanacak maçla başlayacak... Sion'un turu geçme şansını ne kadar görüyorsunuz?

İlk maçın İsviçre'de oynanacak olmasını düşündüğümüzde, zaten favori olan Fenerbahçe'nin bu seride çok daha ağır bastığını söylemek durumundayız.

Peki, İsviçre ve Avrupa'da yaşayan Türklerin 20 Ağustos'ta Stade Tourbillon'u dolduracak olmasından rahatsız olacak mısınız?

Futbolun güzelliği seyirci ile belki 10, belki 100 katına çıkıyor...
Hem geçmişte, hem de bir sene önce bu zamanlarda oynanan Euro 2008'de sizlerin İsviçre'yi bayram yerine çevirdiğinizi unutmamız mümkün değil. Dolayısıyla Türk dostlarımızın Fenerbahçe'yi desteklemek için stadımızın tribünlerini doldurmalarını bekliyoruz.
Fakat Sion seyircisi de takımını sonuna kadar destekleyen bir yapıya sahip. Görünen o ki herkes için harika bir atmosfer olacak.

Rövanşta Şükrü Saracoğlu'nda üzerinizde baskı kurmak isteyecek 55.000 kişi bulacak olmanız sizi tedirgin ediyor mu?

Fenerbahçe seyircisinin rakiplerinin konsantrasyonunu bozabilecek derecede destek verdiğini biliyoruz. İsviçre'de bu tür manzaralara çok sık rastlanmıyor. Ama eski bir futbolcu olarak şunu söylemeliyim ki, çime ayak bastığınızda kulaklarınızdan içeri çok fazla ses girmez. Ambiyans tabii ki önemli, ancak tribünleri görünce sahayı Fenerbahçeli futbolculara bırakmayı da düşünmüyoruz.

İki takım arasında kâğıt üzerinde güç farkı olsa da bu durumun sahada mücadele edecek futbolcularınıza nasıl yansımasını bekliyorsunuz?

Açıkçası sonuç ne olursa olsun, futbolcularımızın Roberto Carlos, Güiza ve Volkan gibi yıldızlara karşı oynamaktan büyük keyif alacaklarından eminim.
Ancak futbolda beklenmedik şeyler olduğunu da kimse göz ardı etmemeli...
Fenerbahçe favori olsa da bu iki ayağın sonunda gülen tarafın kim olacağını şimdiden söylemek saçma olacaktır.

(*) Medyaspor özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz!

VoLKaN_PaK
09-04-2009, 17:34
Bırakmayacağız dediler ama yediler yediler evlerine geri döndüler işte