PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haberal resmen korunuyor


kelebek35
08-03-2009, 10:22
Ergenekon sanığı Kemal Alemdaroğlu'nun İstanbul Üniversitesi rektörlüğü döneminde bünyesinde bazı anabilim dallarının kapatılması sebebiyle kapanma noktasına gelen ve Alemdaroğlu'nun rektörlük görevinden alınmasının ardından eski günlerine geri dönen İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü, Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın hamiliğine soyunması sebebiyle kamuoyunda artık Ergenekon sanıkları ile anılır oldu. 109 gün önce buraya getirilen Haberal'ın durumu ile ilgili hiçbir açıklama yapılmıyor.http://www.habervaktim.com/resim/resim81824_2.jpgHakan GÜNDÜZ'ün haberi...

ALEMDAROĞLU'NDAN ÇOK ÇEKTİLER
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde Kemal Alemdaroğlu'nun 1997 yılında rektör olarak göreve atanmasının ardından çeşitli hukuksuzluklar baş göstermişti. Enstitü'nün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne bağlanması gerektiğini düşünen Kemal Alemdaroğlu, 5 anabilim dalının kapısına kilit vurmuştu. Kurumdan aralarında milyon dolarlık kan bankasının da bulunduğu bazı demirbaşlar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne götürülmüştü. Aynı zamanda Kardiyoloji Enstitüsü'nde hemşire ve hizmetlilerden oluşan 63 personel de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görevlendirilmişti.

Bilim adamı yetiştiremez hale gelen ve acil servisinin kapısına bile kilit vurulan Kardiyoloji Enstitüsü'nde büyük infial yaşanmıştı. Enstitü bünyesindeki bazı öğretim üyelerinin başlattığı hukuk mücadelesi sonucu Alemdaroğlu'nun ana bilim dallarının kapatılması işlemi İstanbul 2. İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu. Kemal Alemdaroğlu bu mahkeme kararlarını uygulamamıştı.

Dönemin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in resmi yazı ile Kardiyoloji Enstitüsü'nün kapatılan anabilim dallarının açılması yönündeki talimatına rağmen, Enstitüyü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne bağlayan yönetim kurulu kararı aldıran Alemdaroğlu'na YÖK rest çekmişti. YÖK Başkanlığı, 16 Şubat 2004 günü İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderdiği resmi yazıda, İstanbul Üniversitesi'nin 17 Ekim 2002 tarihli senato kararına göre kapatılan Kardiyoloji Enstitüsü bünyesindeki 5 anabilim dalının kapatılma işleminin, İstanbul 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği ve yargı kararı gereği bu anabilim dallarının açılması gerektiğini bildirmişti. Fakat YÖK'ün bu talimatı İstanbul Üniversitesi tarafından uygulanmamış, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu, YÖK Başkanlığı'nın Rektörlüğe gönderdiği uyarı yazısı ile aynı gün olan 16 Şubat 2004'te Kardiyoloji Enstitüsü'nü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne bağlayan bir karar almıştı.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde yaşanan hukuksuzlukları gündemine alan YÖK, Cumhurbaşkanlığı makamına Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınması yönünde bir rapor sununca Kemal Alemdaroğlu 24 Eylül 2004 günü Kardiyoloji Enstitüsü ile ilgili mahkeme kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı'nca İstanbul Üniversitesi rektörlüğü görevinden alınmıştı. Alemdaroğlu'nun görevden alınmasının ardından Enstitü ile ilgili mahkeme kararları uygulanmaya başlandı. Ana bilim dalları yeniden hizmete girerken Enstitü yeniden asistan yetiştirmeye başladı. Kapatılan acil servis de açıldı.

109 GÜNDÜR KARDİYOLOJİ ENSTİTÜSÜ'NDE YATIYOR
O dönem şimdi Ergenekon davasının baş sanıklarından Kemal Alemdaroğlu'nun elinden büyük sıkıntılar çeken Kardiyoloji Enstitüsü doktorları şimdilerde Alemdaroğlu gibi Ergenekon davasının sanıklarından Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'a sahip çıkarak adeta kurumu Ergenekon'la anılır hale getirdiler. Sadece kalp ritmi bozukluğu olan Haberal 109 gündür bu enstitüde tutulurken sağlık durumu ile ilgili hiçbir bilgi verilmemesi dikkat çekiyor. Mehmet Haberal'ın Kardiyoloji Enstitüsü'nden ne zaman taburcu olacağı da belli değil.

VAKİT