PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karar verin! Belge sahte mi, değil mi?


NOYAN
06-19-2009, 18:08
http://www.ekolay.net/haber/images/gazete1.jpg (http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=624846#)
Karar verin! Belge sahte mi, değil mi?
19.06.2009


Genelkurmay Harekât Başkanlığı'nda hazırladığı iddia edilen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' yayınlandıktan sonra belgenin gerçek olup olmadığı tartışmaları Türkiye'nin gündemine oturdu. Son tartışma konusu ise belgedeki Albay Dursun Çiçek'in olduğu iddia edilen imza...

Şimdi imza sahte mi, değil mi? Hangi gazetenin manşeti doğru?

Tartışmalı imza medyayı da böldü. Taraf, Yeni Şafak Star, Haberturk ve Sabah gazetelerinin manşetinde irtica belgesi ve o imza vardı.

Taraf, Yeni Şafak ve Star HEMFİKİR
Taraf, Yeni Şafak ve Star imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğunun ortaya çıktığını öne sürerken, Gazete Habertürk ise BELGE SAHTE YAZANI BULUN manşetiyle çıktı. Sabah'ta haber "İki belge iki farklı imza" başlığıyla yer aldı. Gazetede Albay Çiçek'in özel işlemlerinde kullandığı imzalar ile 'İrtica ile mücadele planı'nın altındaki imzanın aynı olduğu, ancak askeri savcılığa farklı imza verdiği öne sürüldü.

Haberturk yüzde 99 sahte diyor
Bu manşetlerle zıt sayılabilecek manşeti ise Gazete Habertürk attı. Habertürk "Belge sahte yazanı bulun" manşetiyle çıktı. Habertürk'e göre, Genelkurmay belgeyi inceletmiş ve yüzde 99 sahte demişti. Anlaşılan resmi açıklama gelinceye kadar bu kafa karışıklığı giderilemeyecek. Haberturk'e göre resmi açıklama da Org. İlker Başbuğ'un Arnuvutluk ziyaretinden dönüşü sonrası yapılacak.

ekolay (http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=624846)