PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarşamba'da Okul Öncesi Eğitim Şenliği


SoN_KraL
05-31-2009, 13:23
Çarşamba'da Okul Öncesi Eğitim Şenliği

Samsun Çarşamba Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, 5. geleneksel okul öncesi şenliklerini coşkuyla kutladı. Okul Müdürü Hüseyin Korkmaz, Türkiye genelinde her yıl 21-31 Mayıs tarihlerinde düzenlenen şenlikleri Çarşambalı miniklere de yaşatmak istediklerini söyledi.

Çarşamba Zübeyde Hanım Anaokulu, çok sayıda davetlinin huzurunda coşkulu bir kutluma programı düzenledi. Okul Müdürü Hüseyin Korkmaz, yapılan bilimsel araştırmalarda; 0-6 yaş grubu çocukların eğitiminin kritik bir yaş aralığını kapsadığının ortaya çıktığını belirterek, "Çocuklara sunulan zengin materyallerle bir yetişkinin 2 katı büyüklüğünde düşünen çocuklarımız geleceğe daha güvenle bakabiliyor." dedi.

Okul öncesi eğitimin, çocukların dil, duygusal ve fiziksel gelişimini desteklediğini ifade eden Korkmaz, "Yavrularımız paylaşmayı, sevmeyi, sosyalleşmenin en güzel örneklerini yaşayarak öğreniyorlar. Kendine olan özgüvenlerini geliştirerek güzel davranışlar sergiliyorlar. Bizim de amacımız; 0-6 yaş grubu çocukları en doğal hakları olan okul öncesi eğitimle tanıştırmak, geleceğimizi teslim edeceğimiz yarınlarımıza, geleceğin mimarlarına en güzel duyguları, davranışları kazandırmak, vatanını ve bayrağını seven nesiller yetiştirmektedir." diye konuştu.