PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çukurca'da 6 şehit!


SoN_KraL
05-29-2009, 01:11
Çukurca'da 6 şehit!
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kavşak ile Uzundere bölgeleri arasında bulunan Hantepe mevkiinde operasyona giden askerlerin geçişi esnasında mayın patladı. Patlamada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yeralan bilgiye göre saldırı, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere yolu üzerinde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen emniyet görevi esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu meydana geldi. Saldırı gece saat 23.30 sıralarında Çukurca'ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hantepe mevkiinde gerçekleşti.
Saldırıda hayatını kaybeden askerlerden 4'ünün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın, 2'sinin de Kayseri Komando Tugay'ına bağlı askerler olduğu belirtiliyor.

Yaralı askerler helikopterle bölgeden alınarak Hakkari Şırnak ve Diyarbakır' daki asker hastanelerinde tedavi altına alındı. Askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.
Bu arada, patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda askerin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

PPK'LI TESLİM OLDU

Bu arada bölücü terör örgütünden kaçan 5 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Öte yandan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Yaylapınar-Konur arasında, halkın her mevsim ulaşımına imkan sağlamak maksadıyla, yapımı yürütülen yol çalışmasını sürdüren firmaya ait 2 adet kepçe, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yakıldı, şantiyede çalışan 2 vatandaş kaçırıldı. 22-28 Mayıs tarihleri arasında, 6'sı terörist ölü ele geçirildi. 6 terörist teslim olurken bir terörist ise yakalandı.