PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TOKİ'nin Erzurum kuraları çekildi


kelebek35
05-25-2009, 13:58
Erzurum'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yaptırılan 456 konutun hak sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.




Cemal Gürsel Spor Salonu'ndaki kura çekimine, Vali Yardımcısı Gürkan Polat, Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Zekeriya Deniz, TOKİ yetkilisi Hasan Hüseyin Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Deniz, tören öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 456 konutun hak sahiplerinin noter huzurunda çekilecek kurayla belirleneceğini söyledi.
Kura çekimine 165'i engelli olmak üzere 2 bin 739 kişinin katıldığını bildiren Deniz, ''Yüzde 50 ve üzerindeki engeliler, üzerine kayıtlı tapusu olmayan ve TOKİ'den daha önce kredi kullanmayan vatandaşlar çekilişe katılabiliyor'' dedi.
Konutların 45 metrekarelik olduğunu belirten Deniz, şunları kaydetti:
''Çekilişle asil ve yedek üyeler belirlenecek. Evlerin 1.5 yılda bitirilmesi planlanıyor. 20 yıl vadeli ve aylık 100 TL ödemesi olan evler, TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında yapılıyor. Burada adı belirlenen kişiler, Erzurum Valiliğine giderek gerekli işlemleri yaptıracak.''
Kura çekimi kapsamında, ilk olarak engelliler için ayrılan üç kontenjan sahiplerini buldu.
Vali Yardımcısı Polat, SYDV Müdürü Deniz ve TOKİ yetkilisi Çelik tarafından yapılan kura çekimi sonucunda, engelliler Emine Yıldız, Yaşar Kara ve Hasan Tahsin Kaya ev sahibi olmaya hak kazandı.
Ev almaya hak kazananlardan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, anne ve babasının vefat ettiğini söyledi.
Kardeşleri kendisine bakmadığı için amcasıyla yaşadığını belirten Kaya, ''Bir engelli arabam var. Artık evim de olacak. Çok mutluyum. Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Diğer hak sahibi Emine Yıldız'ın ablası Hatice Karadayı ise 15 yıldır kiracı olduklarını, ablasına ev çıkmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtirken gözyaşlarına da hakim olamadı.
Engelliler için ayrılan kontenjanların belirlenmesinin ardından kura çekimi devam etti. Kura çekimiyle, 456 konutun hak sahipleri belirlendi.
Kurayı kazanan bazı vatandaşların ağladığı ve mutluluklarını telefon ederek yakınlarıyla paylaştıkları görüldü.




(AA)