PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düzensiz Uyku Ölüm Getiriyor!


morciii
01-08-2008, 18:12
Düzensiz Uyku Ölüm Getiriyor!
http://www.ailem.com/images/news/mansetresimleri/uyku(7).jpg Düzenli uyku zinde bir yaşamın vazgeçilmezi... Uyku süresi kişiden kişiye farklılıklar gösterse de, uyumakta güçlük çekmek veya gereğinden fazla uyumak çeşitli sağlık sorununlarının habercisi. Hatta, yapılan son araştırmalar uyku dengesizliklerinin ölüm riskini dahi artırdığını ortaya koyuyor.
İngiltere’de yapılan bir araştırma ile, gereğinden çok uyumanın veya yeterince uyumamanın ölüm riskini artırdığı belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre, genellikle 6, 7 veya 8 saat uyuyan insanların uyku sürelerindeki azalma kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm riskinin yüzde 110 oranında artmasına yol açıyor. Bununla birlikte, genellikle 7 veya 8 saat uyuyanların uyku sürelerindeki artış da ölüm riskini yüzde 110 oranında artırıyor. Ancak bu durumlardaki ölüm riskinin kalp damar hastalıkları dışındaki nedenlere dayandığını belirtiliyor.
Uzmanlar, araştırmalarının 7 veya 8 saatlik uykunun yetişkin bir insanın sağlığı için ideal olduğunu, genellikle 5 veya 6 saat uyuyanların uyku sürelerinin uzamasının bu kişilerin sağlıkları için yararlı olabileceğini de gösterdiğini aktarıyorlar.