PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galatasaray'a 50 milyon Euro'ya mal oldu


Melancholy
05-08-2009, 16:51
GALATASARAY BATAĞA SAPLANDI
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/4/9/1/8/149182.jpg


Galatasaray'a 50 milyon Euro'ya mal oldu
G.Saray, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin’in yanlış politikaları yüzünden batağa düştü

Adnan Polat’ın tam yetki verdiği Sezgin, Carrusca, Skibbe, Lincoln gibi yanlış transferler ve isabetsiz projeleri sonrası 50 milyon Euro zarar ettirdi

G.SARAY Başkanı Adnan Polat’ın göreve getirdiği Adnan Sezgin’in G.Saray’a maliyeti çok yüksek oldu. Tarihinin en başarısız sezonlarından birini geçiren G.Saray’da teknik heyetten, futbolcusuna kadar hemen hemen herkes eleştirilerden nasibini alırken, Futbol A.Ş’nin başında bulunan Adnan Sezgin camiadaki en tartışılan isim oldu. İşte Sezgin’in göreve geldiği günden beri öne çıkan yönetimsel hataları:

* CARRUSCA: 2006-07’de Carrusca’yı transfer eden ve G.Saray’a bu oyuncuyu öneren isim Adnan Sezgin’di. 2 sezon Türkiye’de kalan Carrusca’nın G.Saray’a maliyeti 4 milyon Euro oldu.

* SKIBBE: Skibbe’yi Cimbom’a getiren kişi Adnan Sezgin’di. Skibbe’li Cimbom, ilk olarak Şampiyonlar Ligi’nden elendi ve 12 milyon Euro’luk katılma payından oldu. Ligde de zirveden kopan takım, gelecek sezon için de Devler Ligi’ne katılma fırsatının tepince bir 12 milyon Euro daha uçtu gitti.

* EK GELİRLER: Bu sene gelmesi beklenen başarı, hüsrana dönüşünce Türk Telekom Arena’daki loca ve GS Mobile satışlarında fiyasko yaşandı. Prestij kaybı yaşayan Cimbom, ’Taraftar kart’ projesini rafa kaldırdı. Zarar ise toplam 6 milyon Euro.

* LINCOLN: Sezon başında Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg, Lincoln için 5.5 milyon Euro’yu gözden çıkardı. Ancak Sezgin, bu oyuncunun arkasında durulması gerektiğini söyleyince Lincoln, G.Saray’da kaldı. Sarı-kırmızılardan yıllık 2.5 milyon Euro alan Sambacı’dan yıllık 8 milyon Euro gibi ciddi bir para havaya uçtu.

* G.GÖNÜL: Sezgin, F.Bahçe’nin Hacettepe’den 300 bin Euro’ya aldığı Gökhan Gönül için G.Saray yönetimine, ’Bizim takımda oynamaz’ raporu verdi. Gökhan son 2 sezonda F.Bahçe’nin en verim aldığı oyuncusu olurken, bonservis bedelini 8 milyon Euro’ya çıkardı.

VATAN