PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmamın cebinden veda hutbesi çıktı


kelebek35
05-07-2009, 09:43
Mardin'de yapılan saldırıda hayatını kaybeden imam Hacı Kazım Ozan Ankara'nın Beypazarı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.



Sabah saatlerinde Beypazarı Devlet Hastanesi morgundan alınan Ozan'ın (24),cenazesi, Ayvaşık Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenazenin araçtan indirilmesi sırasında vatandaşlar gözyaşı dökerken; kimi vatandaşlar ise baygınlık geçirdi. Bayılan vatandaşlara sağlık görevlileri müdahale etti.
Türk bayrağına sarılı imam Ozan'ın naaşı eve alınarak yüzü son kez anne ve babasına gösterildi. Bu sırada baba İzzet Ozan ile anne Neriman Ozan fenalık geçirdi. Anne Ozan, "Mardin'e biz seni böyle mi uğurladık?" diyerek feryat etti.
Helallik alınmasının ardından Ozan'ın naaşı, benzinlik mevkiine araçla getirildikten sonra buradan omuzlara alınarak Beypazarı Merkez Yeni Camii'ne getirildi.
Öğlen vakti Ozan için cenaze namazı kılındı. Namaza şehit Ozan'ın babası İzzet Ozan, akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hayatı da ölümü de yaratanın Allah olduğunu hatırlattı.
Önemli konunun, Allah'ın huzuruna ak bir alınla çıkmak olduğunu ifade eden Bardakoğlu, bir vahşete kurban verildiğini ve Ozan'ın da ak bir alınla Allah'ın huzuruna gönderildiğini belirtti. Dünyanın bir cinnet hali baskısı altında olduğunu anlatan Bardakoğlu, insanların kalplerinin katılaştığına dikkat çekti.
Kalplerden şefkat ve rahmetin çekildiğini kaydeden Bardakoğlu, "Bu olayı sadece kin, intikam duyguları veya töreyle izah etmek mümkün değil. Bu bir cinnet, vahşet ve gözü dönmüşlük halidir. Toplumun önde gelen insanlarının başları ellerini arasına alıp düşünmesinin zamanı geldi. İnsanlar rahmet eğitimine tabi tutulmalıdır." dedi.
Ozan'ın ailesine başsağlığı dileyen Bardakoğlu, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

BABA OZAN AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI
Cemaatten helallik alınmasının ardından şehit Ozan'ın naaşı, cenaze aracıyla Beypazarı Şehir Mezarlığı'na götürüldü.
Baba Ozan, oğlunun tabutunu taşımak istedi ancak gücü yetmedi. Baba Ozan, iki kişinin kollarına girmesiyle ancak yürüyebildi. Beypazarı Şehir Mezarlığı'nda yapılan dualar ve okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Ozan toprağa verildi.
Defin işlemi sırasında bazı vatandaşlar fenalık geçirdi.
Hacı Kazım Ozan, Beypazarı İmam Hatip Meslek Lisesi mezunu. 3 kız kardeşi olan Ozan, ailenin de tek erkek çocuğuydu. Açıköğretim'den Kamu Yönetimini bitiren Ozan'ın ilk görev yeri Mardin'in Bilge Köyü. Burada yaklaşık 2 yıl 3 ay görev yapan Ozan'ın tayini Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi Devecik Köyü'ne çıkmıştı. Bilge Köyünü çok sevmesinden dolayı orada uzun süre kaldığı ifade edilen şehit Ozan'ın ailesine yakın olmak için Bolu'ya tayin olmak istediği öğrenildi.

SON CUMA NAMAZINDA CEMAATTEN HELALLİK İSTEYECEKTİ
Hacı Kazım Ozan, iki hafta önce Beypazarı'na gelmişti. Perşembe günü ise Ozan'ın eşyaları tayininin çıktığı Devecik köyüne götürülecekti. Şehit Ozan'ın cemaatle cuma namazında helalleşmeyi planladığı öğrenildi. Ancak ölüm onu bir nişan evinde buldu. Yatsı Namazı'nı caminin biraz uzak olmasından dolayı nişan evinde cemaatle kılmayı düşünen Ozan, burada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Boynuna ve vücudunun çeşitli yerlerine 5-6 kurşun alan Ozan, namaz kıldığı yerde şehit düştü. İmam Ozan'ın cebinden cuma namazında okuyacağı hutbe yazısı çıktığı belirtildi.
Hacı Kazım Ozan ile 3 yıl lise okuyan arkadaşı Mutlu Er, hayatını kaybettiğini televizyonlardan öğrendiğini dile getirdi.
Er, Ozan'ın yüzünün çok nurlu olduğunu ve şimdiye kadar gördüğü ölen insanlarda böyle bir yüz görmediğini belirtti.
Ozan'ın ortaokuldan beri imam olmak istediğini anlatan Er, "Ben ne okursam okuyayım imam olacağım' diyordu. İstediği oldu. Çok iyi bir insandı. Yaşadığım acıyı tarif edemem. En son üç hafta önce telefonla görüşmüştük. Sürekli haberleşirdik. Bir araya geldiğimizde dinle ilgili konuşurduk. Büyüklerin yanında otururduk. Mardin'i çok sevmişti." dedi.
Ozan'a arada bir "Ne zaman evleneceksin, evlenmeyecek misin?" diye takıldığını dile getiren Er, kendisine "Bunları konuşmayalım. Şuan evlilik için erken. İlerde olabilir." dediğini aktardı.
Hayatını kaybeden diğer vatandaşların yakınlarına başsağlığı dilemek için Mardin'e de gideceklerini söyleyen Er, bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin asılması gerektiğini sözlerine ekledi.



CİHAN