PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 6 ilde terör örgütüne eş zamanlı baskın


kelebek35
04-27-2009, 10:38
Vasat terör örgütüne yönelik Gaziantep merkez olmak üzere 6 ilde sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonların yapıldığı iller şöyle:


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Vasat terör örgütüne karşı, Gaziantep merkez olmak üzere, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde bu sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Gaziantep merkez olmak üzere 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda bazı evlerde arama çalışmalarının hala devam ettiği ve 50 yaklaşık kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Vasat terör örgütüne karşı, Gaziantep merkez olmak üzere, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde bu sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda timin panzerler eşliğinde 17 ayrı noktaya yapılan operasyonda, ev ve iş yerleri arandı. Arama çalışmalarının tamamlandığı operasyonlar sırasında, Vasat terör örgütü ile bağlantıları olduğu iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.
Diğer illerde de arama çalışmalarının tamamlandığı, yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
ŞANLIURFA'DA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Şanlıurfa'da, terör örgütü Vasat üyesi olduğu iddiasıyla 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
AA muhabirinin, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Gaziantep merkezli operasyon kapsamında Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana'nın yanı sıra Şanlıurfa'da da bazı adreslere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyonda 13 kişinin gözaltına alındığı, yapılan aramalarda örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi.
ADANA'DA VASAT TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLDUĞU İDDİASIYLA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Adana'da, terör örgütü Vasat üyesi olduğu iddiasıyla 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
AA muhabirinin Adana Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Gaziantep merkezli operasyon kapsamında, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye'nin yanı sıra Adana'da da eş zamanlı, 3 ayrı adrese Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon yapıldı.
Operasyonda, 7 kişinin gözaltına alındığı, örgütsel doküman ele geçirildiği, el konulan bilgisayar hard diski, CD'lerle dizüstü bilgisayarların incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü kaydedildi.



AA-Haber 7