PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vali: Sınır kapısı için talimat yok


kelebek35
04-22-2009, 12:30
Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, ''Ermenistan ile Türkiye arasındaki sınır kapısının açılması yönünde hükümetimizden bize herhangi bir talimat gelmemiştir'' dedi.


Sivil toplum kuruluşlarınca, 1915'te Ermenilerin katliamına uğrayan Türkleri anmak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere Azerbaycan'dan Iğdır'a gelen Beynelhalk Diaspora Merkezi Başkanı İsmail Ağayef ve merkez üyeleri, Vali Karahisarlı'yı makamında ziyaret etti.
Karahisarlı, yaptığı konuşmada, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır kapısının açılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
''Sınır kapısının açılması yönünde hükümetimizden bize herhangi bir talimat gelmemiştir'' diyen Vali Karahisarlı, şöyle konuştu:
''Bununla ilgili yapılan haberler, kamuoyu oluşturmak için yapılan haberlerdir. Bizim sınır kapısında herhangi bir çalışmamız yok. Sınırın açılması ve gümrük binasının yapılmasıyla da ilgili bir ödenek bize gelmemiştir.''
Türkiye'nin ''Yurtta sulh, cihanda sulh'' anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayan Karahisarlı, şunları kaydetti:
''Ermenistan komşularıyla iyi geçinir, Karabağ sorununu çözer, bize dostluk elini uzatır ve soykırım iddialarından vazgeçerse biz de iyi ilişki kurma konusunu arzu ederiz. Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Türk milletinin her zaman Azerbaycan ile ilişkisi iyi olmuştur. Bu dostluk ilişkisi değil, kardeşlik ilişkisidir.''
Ağayef ise Türkiye ile Azerbaycan'ın ''iki devlet tek millet'' olduğunu söyledi.
İki ülke arasındaki iyi ilişkileri çekemeyenlerin sınır kapısının açılacağı yönünde söylenti çıkardığını savunan Ağayef, ''Bizim dostluğumuzu hiçbir şekilde bozamazlar'' dedi.



AA