PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F.Bahçe kupayı en son aldığında siyasi durum


kelebek35
04-21-2009, 11:17
F.Bahçe'nin Türkiye Kupası'nı 1983'ten bu yana alamaması, her yılolduğu gibi bu yıl da rakiplerinin espri konusu oldu. İşte internet sitelerinde dolaşan o geyikler:


Bilindiği üzere 1982-1983 sezonunda Türkiye Kupası finalindeFenerbahçe ile Mersin İdman Yurdu takımları karşı karşıya gelmişti.
Her iki mücadeleden de galip ayrılan İstanbul ekibi (2-0 ve 2-1)kupayı müzesini götürmüştü. Fakat o sezon finalde oynayan bu ikitakıma da kupanın yaramadığı görülüyor. Zira Güney ekibinin kupayıkaybettiği o sezondan sonra Fenerbahçe futbol takımı bir daha TürkiyeKupası'na uzanamazken, o seneye kadar toplam 11 sezon 1.Lig'de(Bugünkü Süper Lig) mücadele eden Mersin İdman Yurdu ise küme düştüğüo sezondan (1982-1983) bu yana en üst lige bir daha dönemedi.

İşte Fenerbahçe'nin kupayı en son aldığı dönemden bu yana Türkiye vedünyada siyasi anlamda bazı değişiklikler üzerine yazılanlar:

-Fenerbahçe kupayı aldığı tarihte Kenan Evren "Cumhurbaşkanı, MilliGüvenlik Konseyi ve Genelkurmay Başkanı" görevlerini birlikte yürütüyordu ve 1 Temmuz 1983'te Genelkurmay Başkanlığı görevindenayrılan 7. Cumhurbaşkanı, bu tarihten sonra görevini Cumhurbaşkanı olarak sürdürmüştü.

-Kenan Evren'in ardından ise aynı görevi sırasıylaTurgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül üstlendi.

-O dönemde Turgut Özal Başbakan dahi olmamıştı. Özal aynı senenin Kasımayında Başbakanlığa oturmuştu. Turgut Özal'ın ardından Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık yaptılar.

-Fenerbahçeliliği ile bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, o dönemdegencecik bir delikanlı olarak ticari hayatını sürdürmekteydi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, istikbale dair siyaset düşünmeyen, kendi halinde sade bir vatandaştı.

-Ana Muhalefet lideri Deniz Baykal,geleceğin Başbakanı olma hesabı yapan, kırklı yaşlarda genç birsiyasetçiydi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, siyasete fiili olarak adım atmamış genç bir akademisyen olarak yaşamını sürdürüyordu.

-3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ise halen hayattaydı.Uluslar arası siyasi arenaya bakıldığında ise ABD'nin Başkanı oyıllarda Ronald Reagan olarak karşımıza çıkıyordu.

-Reagan'ı sırasıyla Baba Bush, Bill Clinton, oğul Bush ve Barack Obama takip etti, fakat Fenerbahçe Türkiye Kupası'nı hâlâ alamadı. Saddam Hüseyin sağdı, Irak ile İran savaş halindeydi.
-Suriye'nin lideri Baba Hafız Esad'dı. 28 yıldır Mısır Cumhurbaşkanlığı görevini yapan Hüsnü Mübarek, 1983 senesinde Cumhurbaşkanlığının ikinci senesini yaşayan genç bir devletadamıydı.

-Bu sene kuruluşlarının 18. Yılı içerisinde bulunan Türkî Cumhuriyetler, Sovyetler Birliği'nden bağımsızlıklarını Fenerbahçe'nin kupayı en son kaldırışından tam 8 sene sonra kazanacaklardı.

-O tarihte Varşova Paktı'nın üyesi olan birçok ülke AT, NATO ve de ABD'nin karşı safında yer aldığı o günkü siyasi rakiplerinin bir kısmıyla bugün Avrupa Birliği bünyesinde ortak çıkarların peşinden koşmaktalar.

Kısacası 1983 baharından bu zamana Türkiye ve dünya arenasında çokşeyler değişti, fakat Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'na olan özlemideğişmedi.

Bugün Fenerbahçe taraftarları sabırsızlıkla kupayıalacakları günün hasretini çekiyorlar. O hasreti mutluluğadönüştürecek basamaklardan biri olan Sivasspor ile yapılacak Yarı Final rövanş maçını sadece sarı-lacivertli taraftarlar değil, tüm Türkiye merakla bekliyor. Fenerbahçe finale çıkarsa 26 senelik özleme sadece bir maç kalacak.

Şayet finale çıkma başarısını Sivasspor elde ederse bu durum da yiğidolar için ilk olacak. Zira kırmızı-beyazlı takım Türkiye Kupası'nda daha önce finali yakalayamamıştı.

CAFESİYASET.COM (http://www.cafesiyaset.com/)