PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EPDK, akaryakıtçıda promosyonu sınırlıyor


ALONE53
04-19-2009, 15:32
EPDK, akaryakıtçıda promosyonu sınırlıyor


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son aylarda birbiri ardına başta bardak, cam tepsi ve sıvı sabun gibi promosyon yarışına giren akaryakıt istasyonlarına 'dur' demeye hazırlanıyor.



EPDK Başkanı Hasan Köktaş, bayilerin karşı olduğu promosyon konusunda kısa bir süre içinde yeni düzenlemeler yapılacağını belirtti. Köktaş, sektörden promosyon yerine fiyat rekabeti ve kaliteli hizmete ağırlık vermesini istedi.

Akaryakıt bayilerinin temsilci kuruluşları TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayileri ve Gaz Şirketleri İşverenler Sendikası) ile PÜİS (Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası), Petroleum 2009 Konferansları kapsamında 'Aile Toplantısı' düzenleyerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Yaklaşık 500 bayi temsilcisinin de katıldığı toplantıya EPDK'nın yanı sıra Rekabet Kurumu, TÜBİTAK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Bakanlığı gibi sektörle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Kurul Başkanı Köktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, bayilerin sorunlarının çözümünde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını duyurdu. Marker'la ilgili de bilgi veren Başkan, bayilere yapılan marker denetimlerinde yüzde 98 oranında marker'lı ürün tespit edildiğini söyleyerek, bayilere teşekkür etti. Köktaş, bayilerin karşı olduğu promosyon konusunda da kısa bir süre içinde yeni düzenlemeler yapılacağı bilgisini verdi. Bilindiği gibi yıllık 3-5 milyar doları bulan akaryakıt kaçakçılığını engellemek için satışa sunulan benzin, motorin gibi ürünlere ulusal marker eklenmesi zorunlu hale getirildi. Denetimlerde marker'sız ürün satan bayilere ağır idari para cezalarının yanında kaçakçılıktan adli makamlara da suç duyurusunda bulunuluyor. TABGİS Başkanı Atıf Ketenci, marker'la ilgili sorunlara dikkat çekti. Öte yandan ulusal marker (İşaretr) yüzünden ceza alan akaryakıt bayilerine af yolu gözüktüğü belirtiliyor. Bayilerin temsilci kuruluşları TABGİS ve PÜİS başkanları, başta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş olmak üzere yetkililerle yaptıkları görüşmelerde bu izlenimi edindiklerini söylediler. İsmail Altunsoy, İstanbul

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=839087&title=epdk-akaryakitcida-promosyonu-sinirliyor