PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aktütün, "Efeler"e emanet


ALONE53
04-03-2009, 12:44
Aktütün, "Efeler"e emanet
İşte özel eğitimli grubun karlı dağlardaki operasyonu ve yaşanan sıcak çatışma anı!


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırında bulunan Aktütün karakolu, 2008 yılında iki defa bölücü terör örgütünün hedefi olmuş ve verdiği şehitlerle ülkeyi mateme boğmuştu. Ama "Bayraktepe" olarak anılan Aktütün karakolu şimdi Jandarma Uzman Çavuşlar'dan oluşan özel eğitimli "Efeler" grubuna emanet edildi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Tedbiri bir an olsun elden bırakmayan "Efeler"in karlı dağlardaki operasyonu ve yaşanan sıcak çatışma anı Ajans HaberTürk kameraları tarafından işte böyle görüntüledi. Merkezi Yüksekova'da kurulan "Efeler" Aktütün karakolu ve çevresinde kuş uçurtmuyor. Bölgede 2 metreyi bulan kar ve çamura rağmen gece gündüz görevi başında olan "Efeler" silahları ile adeta dans ediyor. Sınır bölgesini gözlerini kırpmadan koruyan "Efeler" her an operasyona hazır bekliyor.

TELEFERİK YAPILIYOR

Ajans HaberTürk muhabirlerinin aldığı bilgiye göre, yeniden yapımına başlanan karakol inşaatı bitmeden, askerlerin baskın sırasında ancak Helikopterle çıkabildiği Bayrak Tepeye teleferik kuruluyor. Çarçer Tepeye taşınan ve hala inşaatı devam eden yeni karakol binasından Bayrak Tepeye teleferik kurma çalışmaları devam ediyor. Bir ay içinde askerler artık teleferikle Bayrak tepeye çıkabilecek.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=138415&cat=200&dt=2009/04/03

NOYAN
04-03-2009, 15:10
Allah(cc) yar ve yardımcıları olsun.