PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana'da su yolsuzluğuna dava


kelebek35
03-23-2009, 16:03
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne su bedellerinin okunması hizmeti veren taşeron firmada çalışırken usulsüzlük yaptıkları iddia edilen 11'i tutuklu 41 sanık hakkında dava açıldı.


Alınan bilgiye göre, su sayaçlarının okunmasında usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine yaklaşık 9 ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında 25 Aralık 2008 tarihinde düzenlenen operasyonla yakalanan, ASKİ'ye taşeron olarak hizmet veren şirketin çalışanlarının da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nca iddianame hazırlandı.
Tutuklu sanıklar, belediye meclis üyesi ve şirket çalışanı Mehmet Çiçekdağ ile Mustafa Çiçekdağ hakkında ''örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık'', Osman Çiçekdağ, Haci Çiçekdağ, Hasan Ali Güven, Hasan Öncü, Hasan Dikgezer, Mehmet Öngüç, Abdulkadir Çıtak, Ali Özdemir, İlhami Yediay hakkında ''örgüt üyeliği ve nitelikli dolandırıcılık'', tutuksuz su abonesi 30 sanık hakkında da ''nitelikli dolandırıcılık'' iddialarıyla dava açıldı.
Adana 3. Ağır ceza Mahkemesi'nde yargılanacak sanıkların, ''suç örgütü kurmaktan'' 2-6 yıl, ''örgüte üye olmaktan'' 1-3 yıl, ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından da 2-7 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.
İddianamede, Mehmet Çiçekdağ'ın evinde yapılan aramada bulunan 250 bin TL değerindeki para ile altına, kardeşi Mustafa Çiçekdağ'ın evinde yapılan aramada bulunan 100 bin TL, 30 bin dolar ve 8 bin avroya el konulduğu kaydedildi.
Sanıkların yargılanmasının gelecek günlerde Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacağı belirtildi.



AA