PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye-Kanada arasında doğrudan uçak seferleri


kelebek35
03-23-2009, 16:01
Türkiye-Kanada arasında doğrudan uçak seferleri başlayacak. Kanada'da, Türkiye-Kanada arasında sivil havacılık yetkilileriyle anlaşma imzalandığını bildirdi.



Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) yapılan yazılı açıklamada, 11-13 Mart 2009 tarihlerinde Kanada'da, Türkiye-Kanada arasında sivil havacılık yetkilileriyle anlaşma imzalandığını bildirdi.
SHGM Heyet Başkanı Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ile Kanada Hükümeti Başmüzakerecisi Robert Ready'nin bir araya geldiği toplantıda, tarifeli seferlere imkan verilecek şekilde ''İkili Hava Ulaştırma Anlaşması'' (HUA) yeniden parafe edildiği belirtilen açıklamada, Türkiye ve Kanada'nın birden fazla havayolu şirketi tayin etmesi konusunda uzlaşıldığı kaydedildi. Buna göre, ilk izni, Türkiye'den Türk Hava Yolları ve Kanada'dan Air Canada aldı.
Türkiye ve Kanada'dan ikişer nokta, değişmeli tarifeli sefer noktası olarak belirlenirken, havayolu şirketlerine haftada en fazla 3 frekans yolcu ve 3 frekans kargo sefer yapmalarına ve 3'üncü taraf kod paylaşımlı uçuşlara izin verildi.
Açıklamada, Kanada'da yaşayan Türk vatandaşlarının ve her iki ülke arasında ticari ilişkileri bulunan işletmelerin uzun süredir beklediği, doğrudan uçuşlara izin veren bu anlaşma çerçevesinde uçuşların en kısa sürede başlaması için planlama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.



AA