PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyanet'ten cezaevlerinde irşad hizmeti


kelebek35
03-12-2009, 12:28
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, cezaevlerindeki ihtiyaç ve taleplere göre irşad hizmetlerinin sistematik hale getireceğini söyledi.



Bardakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sincan Kadın Cezaevine bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve mahkum kadınlarla bir araya geldiklerini söyledi.
Dünya Kadınlar Günü ile Mevlid Kandili'nin aynı güne gelmesinin mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Bardakoğlu, böyle bir günde cezaevindeki kadınları ziyaret etmeyi bir borç olarak gördüğünü vurguladı. Cezaevinde tutuklu ve hükümlü kadınlara seslendiğini anlatan Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yaptığım konuşmada, Allah katında kadın erkek, genç yaşlı her insanın değerli olduğunu anlattım. 'Kader mahkumu' kavramının doğru bir ifade olmadığına dikkati çektim. İstersek kendi kader çizgimizi kendi elimizle en iyi şekilde çizebildiğimizi söyledim. Bilgilenmenin, tövbe ve dua etmenin hem bu çizgiyi yakalamamızı sağlayacağını hem Allah katında bizi güzel yollara sevk edeceğini dile getirdim.''
Cezaevi, hastane, mezarlık ve gazi rehabilitasyon merkezi ziyaretlerinin önemine değinen Bardakoğlu, hem buradakileri daha iyi anlamak hem de gerçek zengiliğin ne olduğunu idrak edebilmek açısından bu ziyaretlerin gerekli olduğunu kaydetti.
Hiç kimsenin hayat hakkında iddialı olmaması ve kendini aklayıp başkalarının suçlamaması gerektiğine işaret eden Bardakoğlu, ''İnsanların hangi şartlarda ve ortamlarda böyle bir sonuca düşmüş olduğunu anlamamız lazım'' diye konuştu.
-''KEŞKE DAHA ÖNCE...''-
Ziyaretin ardından irşad faaliyetlerini geliştirmeye ve arttırmaya yönelik proje başlattıklarını bildiren Bardakoğlu, bu kapsamda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman ile bir araya geleceklerini söyledi.
Cezaevlerindeki vaiz ve vaizelerden rapor hazırlamalarını isteyeceklerini belirten Bardakoğlu, ihtiyaç ve talepler doğrultusunda irşad faaliyetlerini sistematik hale getireceklerini kaydetti.
Şimdiye kadar tutuklular ve hükümlüler dahil toplumun diğer kesimlerine ulaşmada bazı ihmalkarlıklar yaşanmış olabileceğini kaydeden Bardakoğlu, bunları acilen gidermeyi amaçladıklarını bildirdi. Bardakoğlu, ''Keşke onlara daha önce din, ahlak, maneviyat konusunda yeterli bilgiyi ulaştırabilseydik'' dedi.



AA