PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sınır karakollarına kurşun geçirmez panel


kelebek35
03-11-2009, 14:08
Adana'nın Yumurtalık Serbest Bölgesinde kurulu bir firma, sınır karakollarının güvenliği için ''BF Pan'' denilen kurşun geçirmez panel üretimine başladı ve ilk numuneler nisan ayının sonlarında.



Yalıtım sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan İzopoli Yapı Elemanları Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ İcra Kurulu Başkanı Suat Kıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde biri Bolu'da diğeri Adana Yumurtalık Serbest Bölgesinde olmak üzere iki fabrikalarının bulunduğunu söyledi.
Üretim kapasitelerinin 5 milyon metrekare olduğunu ve Adana'daki fabrikalarının 40 dönüm arazi üzerine kurulu bulunduğunu belirten Kıroğlu, üretimlerinin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini, bu yılki ciro hedeflerinin 100 milyon dolar olduğunu kaydetti.
Dünya genelinde 40 fabrikası ve 3.5 milyar avro cirosu olan İrlandalı Kingspan'la yaptıkları ortaklıklarının ardından yatırımlara ağırlık verdiklerini belirten Kıroğlu, ''Yaptığımız ortaklıkla hem yanmayan (alev almaz) paneller üretmekteyiz hem de yeni teknolojiye yönelik daha değişik panel üretimlerine başladık'' dedi.
Kıroğlu, bunların başında ''Grapan'' adı verilen üzeri granit kaplı panellerin geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Bu ürünle konut sektörüne girmeyi hedefledik ve geçen yılın kasım ayından itibaren piyasaya sunduk. Diğer bir ürünümüz de (BF Pan) dediğimiz kurşun geçirmez panel.
Bu panelle askeriyenin nokta karakolları ile nokta karakollarının dışında kalan sınır karakollarını şarapnel parçalarının delemeyeceği ve askerin veya jandarma kolluk kuvvetlerinin daha muhafazalı şekilde önünü açacak bir yapı elemanı geliştirdik. Bu yeni ürünümüzü de İrlandalı ortağımızla birlikte gerçekleştirdik.''
Kıroğlu, yeni ürünlerinin karakolların yanı sıra bankaların vezne dairelerinin etrafı ve para ile alakalı yerlerde kullanılabileceğini bildirdi.
Adana'daki fabrikalarında üretimini yapacakları yeni ürünü nisan ayı sonu itibarı ile pazara sunacaklarını anlatan Kıroğlu, ''İlk numuneleri, Genelkurmay Başkanlığı için birkaç istasyonda gazetecilerin önünde ateş ederek göstereceğiz'' dedi.



AA