PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP hakkında montaj iddiası!


morciii
03-08-2009, 14:02
http://www.internethaber.com/images/news/85553.jpg
AKP hakkında montaj iddiası!
08 Mart 2009 Pazar 13:19
Seçim yaklaştıkça partilerin 'dikkati' de artıyor. Bu kez MHP Ak Parti'nin dağıttığı fotoğraflarda öyle bir şey buldu ki, Erdoğan'ın ne diyeceği merak konusu;
AKP Manisa İl Başkanlığı 4 gün önce MHP'nin mitingine katılımın az olduğu iddiasıyla bir basın açıklaması yapmış ve basına kendi mitinglerinden fotoğraf dağıtmıştı.
Bugün basın açıklama sırası MHP'deydi. Dağıtılan 4 gün önceki AKP mitinginin fotoğrafında, bilgisayarda photoshop programında klonlama tekniğiyle insanların çoğaltıldığı iddia etti. Olayı ‘skandal’ olarak niteleyen MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, “Bunların iyice gözü dönmüş. Kaybedeceklerini anlayınca gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorlar” dedi.
http://www.internethaber.com/images/other/3.20090308133241..jpg

AKP: BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALDILAR
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önceki günkü Manisa mitinginin ardından ortalık karıştı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingin bitiminden yaklaşık 2 saat sonra AKP İl Başkanlığı'ndan basın bürolarına, ‘Boylarının ölçüsünü aldılar’ başlıklı bir açıklama geçildi. İl Başkanı Mustafa Uyumaz imzalı açıklamada MHP mitingine katılımın az olduğu iddia ediliyordu. Açıklamaya, AKP'nin 4 gün önce, aynı meydanda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlediği mitingi gösteren fotoğraflar da eklendi.

http://www.internethaber.com/images/other/2.20090308133551..jpg

KLONLAMALI FOTOĞRAF

Ancak, AKP'nin miting fotoğrafına dikkatli bakıldığında, sol alt köşesindeki kalabalıkta benzer insanların dizili olduğu, sol alt tarafta ise aynı kıyafetli ve kollarını birbirine kavuşturmuş birden fazla insan ile aynı kasket ve montu giymiş kopya insanların bulunduğu flu görüntü dikkat çekti. Üzerinde oynandığı açık şekilde belli olan fotoğraflar şaşkınlık yarattı.

MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, AKP'nin kolonlanmış miting fotoğraflarını skandal olarak niteledi. Yağmura rağmen MHP mitingine katılımın fazla olmasının AKP'li yöneticileri rahatsız ettiğini savunan Laçalar, şunları söyledi:

FOTO MONTAJLA İNSAN EKLENDİ
“AKP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlediği mitinge belediye hizmet araçlarıyla insanların meydanlara doldurulduğunu tespit ettik. Yine Soma Linyit İşletmeleri'ndeki işçiler mesailerinden alınarak baretleri, iş kıyafetleriyle alanlara taşındılar, bunu herkes gördü. Buna rağmen mitingteki coşkusuzluğu AKP’li yöneticiler izah edemedi. MHP'nin mitinginde şiddetli yağmura rağmen insanlar para verilmeden ve devletin gücü kullanılmadan alanlarda toplanabildi. AKP miting fotoğrafına fotomontaj yaparak MHP’nin mitingini karalamaya çalışmıştır. Olmayan insanları varmış gibi çoğaltmış, boş yerleri bilgisayar yardımıyla doldurarak insanları basın yoluyla kandırmaya çalışıyorlar. Bunların gözü dönmüş, kaybedeceklerini anlayınca gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorlar. Miting fotoğrafındaki boş alanlara foto montajla insan eklemek ak siyasetin neresinde?”

AKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz ise kolonlamayla meydandakilerin sayısının artırıldığı fotoğrafları sadece bilgisayar çıktısı olarak gördüğünü söylemekle yetindi.