PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğu illeri kara kışa teslim


kelebek35
03-03-2009, 10:50
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı bölge illerinden Ağrı'da 59, Ardahan'da 17, Kars ve Erzurum'da 15 ve Erzincan'da 9 santimetreye ulaştı.



Kar nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, kara yollarında ve kent merkezlerinde de araç trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşanıyor.
Erzurum'da 245, Erzincan'da 95, Kars'ta 78, Bingöl'de 36, Ardahan'da 23 ve Muş'ta 10 olmak üzere toplam 487 köy yolunda da kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdare Müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması kar yağışının durmasını beklediklerini bildirdi.
Bölgede etkili olan tipi ve kar yağışının yol açma çalışmalarını zorlaştırdığını belirten yetkililer, ulaşıma açılan birçok köy yolunun tipi ve kar yağışı yüzünden yeniden ulaşıma kapandığını kaydettiler.
Ulaşımın güçlükle sağlandığı Erzincan-Gümüşhane ile Erzincan-Sivas kara yollarında ise lastiklerine zincir takılmayan tır ve kamyonların geçişine izin verilmiyor.
Kent merkezlerinde de belediye ekipleri kaldırımlarda ve yollarda karla mücadele çalışması yapıyor.
Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava akımının etkisi altında bulunan bölgede, Erzincan ve Iğdır'da karla karışık yağmur, diğer bölge illerinde ise kar yağışının gün boyu aralıklı olarak etkili olması bekleniyor.
Bu arada, hava sıcaklıklarında 2-3 derecelik düşüş olabileceği belirtilen bölgede, gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Erzurum'da 9, Ağrı'da 6, Ardahan'da 2 ve Erzincan'da 1 derece olarak ölçüldü.



AA