PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kan ve serum vermede devrim


Hasret
03-03-2009, 00:29
KAN VE SERUM VERMEDE DEVRİM
http://www.saglikyayincilik.com.tr/images/icon/ihaber.gif Hazerhan tarafından ithal edilen cihaz, deprem-afet, acil servis veya ev bakım hizmeti veren sağlık ekiplerine birçok kolaylığı bir arada sunuyor.

Artık infüzyon uygulaması sırasında, infüzyon solüsyonu için bir yardımcı tarafından tutulan torba veya taşıyıcıya gerek kalmayacak. Hazerhan Tıbbi ve Teknik Sistemler İth. İhr. Ltd. Şti. tarafından Türkiye getirilen, Portatif Kompresyon Mekanizmalı İnfüzyon Cihazı Droper 'Field” sayesinde, serum askısı veya el yardımı ortadan kalkıyor. CEWAC Araştırma Merkezi'nin işbirliği ile icat ve dizayn edilen Droper 'Field', piyasada kendi kendine yeterlilik sağlayabilen ilk ve tek cihaz olarak tanımlanıyor. Sağlık Yayıncılık
Cihazın kullanıcılara getirdiği kolaylıklar hakkında bilgi veren Lokman Hekim Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Hüseyin Hulki Genç, Droper Field’ın acil ve evde bakım gerektiren hastalarda oldukça büyük kolaylıklar sağladığını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda özellikle acil durumlarda infüzyon uygulaması yaparken ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Genç, bugün bu kısıtlamaların tamamen ortadan kalktığını belirtti. Droper Field’ın elle kullanım için kolay ve sürekli çalışma özelliğine sahip olduğunu belirten Genç, patentli bir kompresyon mekanizması bulunan cihazın tamamen özerk ve herhangi bir yerde ve durumda kullanıma hazır olduğunu dile getirdi.

Dr. Hüseyin Hulki Genç, mekanik basınç kullanarak çalışan cihazın hastalar içinde emniyetli olduğunu vurgulayarak, “Cihazın perfüzyon akışı kullanılan özel hortum sistemine monte edilmiş bir akış ölçer ile kontrol ediliyor. Bu nedenle kolaylıkla adapte edilebilmekte, farklı pozisyonlarda ve hatta yer çekiminin olmadığı durumlarda bile kullanılabilmektedir. ” dedi.

Cihazın tam anlamıyla bağımsız olarak çalıştığını ifade eden Dr. Genç, cihazın kullanımı sırasında elektrik, pil veya akü sistemine ihtiyaç olmadığına da dikkat çekti. Genç, cihazın başlıca avantajlarını şöyle sıraladı: “
-Müdahale timindeki yardımcı elemana daha aktif rol sağlar,
-Hasta ve infüzyon ekipmanı tektir, yani infüzyon aletinin taşınması için bir başkasına gerek yoktur,
-Yaralı bölgeye uygulanan infüzyon genellenebilir,
-Sedyenin taşınması basit bir hal alır,
-Kaza bölgesinden çıkış kolaylaşır,
-Nakliye ile ilgili her şey maksimum kapasitede kullanılır.
-Esas görev için bulunan kurtarma çalışanlarının sayısı önemli derecede artırılmış olur,
-Bu avantajlar sayesinde DROPER infüzyon konusunda bir devrimdir,
-Özellikle acil tıbbi servisler, hem sivil hem de askeri uygulamalar için çok uygundur