PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Edirne'de sınır kapıları kara teslim oldu!


kelebek35
02-21-2009, 11:05
Türkiye'nin Bulgaristan'a yakın kesimleri kar ve tipiye teslim oldu. Edirne'de kar yağışı uluslar arası ulaşımda aksamalara yol açtı.




Aralıksız devam eden yağış sonucunda kar kalındığı yaklaşık 30 santimetreyi buldu. Bölgede başlayan kar yağışı devam ediyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan sonra Türkiye'yi Bulgaristan'a bağlayan en önemli kara sınır kapılarından biri olan Hamzabeyli'de uluslar arası ulaşım felç oldu. Yurdun değişik bölgelerinden aldıkları yükleri Avrupa ülkelerine götürmek üzere yola çıkan sürücüler, kar ve tipi nedeniyle sınır kapısına yaklaşık 20 kilometre mesafede yolda kaldı.

Yolda kalan çok sayıda TIR yolun temizlenmesini bekliyor. Bu arada Karayolları ekipleri kar yağışının başlaması ile birlikte bölgeye hareket etti. Ekipler yol üzerinde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ancak kar ve tipi nedeniyle temizlenen yollar kısa süre içerisinde tekrar eski haline dönüyor.
Yolda kalan TIR sürücüleri ise, yetkililere tepki göstererek uluslar arası bir yolun ulaşıma kapanmaması gerektiğini söyledi. Sürücüler, karla mücadele çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürülmesi için karayolları ekiplerinin sayısının artırılmasını istedi.
(CİHAN)