PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Porsche'un yeni otomobilleri satışa sunuldu


Hasret
02-21-2009, 02:38
Porsche, Boxster ve Cayman'ın ikinci nesil spor otomobillerini satışa sundu.

Doğuş Otomotiv'den yapılan yazılı açıklamada, Porsche'un, Boxster ve Cayman'ın yeni nesil spor modellerini şubat ayı itibarıyla Türkiye pazarına sunduğu belirtildi.
Yeni nesil otomobiller Boxster'ın 93 bin 922 Avro, Cayman'ın da 102 bin 109 avrodan başlayan, ÖTV ve KDV'nin dahil olduğu fiyatlarla satılacağı ifade edildi.
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/porsche-boxster-s.jpg
Yeni otomobillerin en önemli özelliğinin, daha fazla gücü olmasının yanı sıra önceki modellere göre ciddi ölçüde daha iyi yakıt ekonomisi sergileyen, tamamen yeni teknik özelliklerle geliştirilen ve yeni 6 silindirli Boxer tip motorları olduğu kaydedildi.
-YAKIT TÜKETİMİNİ YÜZDE 16 ORANINDA AZALTIYOR-
Yeni geliştirilmiş Boxer motorlarının daha az yakıtla daha fazla güç sergilediği vurgulanan açıklamada, şu bilgiler verildi:
''Boxster ve Cayman'ın her ikisi de dokuz litrelik tüketim rakamından daha iyi performans gösteriyor. Yeni, 2,9 litrelik Boxer motorlu her iki model de 100 kilometrede 8,9 litre gibi bir değere ulaşıyor. Yakıt tüketimini yüzde 16 gibi önemli bir oranda azaltarak 100 kilometrede 9,2 litreye indiren PDK'lı 3,4 litrelik versiyonlar Tiptronic S ile donatılmış önceki modellere göre daha da büyük tasarruf sergiliyor.''
Açıklamada, Boxster ve Cayman modellerinin her ikisinin kolay okunabilen beş inçlik tek renkli ekran ile *** CD'lerini çalma özelliğini taşıyan yeni CDR–30 CD radyo ile standart olarak donatıldığı da bildirildi.