PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir düğmeyle 3 kişilik oluyor


Hasret
02-18-2009, 18:28
Yolcu sayısına göre boyutları değişen otomobil.

Her yıl geliştirdiği birbirinden ilginç araçlarla dikkatleri üzerine çeken İsviçreli otomobil üreticisi Rinspeed, bu yılki Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda yolcu sayısına göre boyutları değişebilen dünyanın ilk aracını sergileyecek.
Daha önce, uçan, yüzen ve boyutları değişebilen araçlara imza atan firmanın ’iChange’ adlı yeni konsept modeli, bir düğme yardımıyla saniyeler içerisinde tek kişilik spor bir otomobilden üç kişi için yeterli konfor sunan bir araca dönüşebiliyor.
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/rinspeed-1.jpg
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/rinspeed-2.jpg
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/rinspeed-3.jpg
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/rinspeed-4.jpg
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/rinspeed-5.jpg
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/rinspeed-6.jpg
’Gözyaşı damlası’ şeklindeki tasarımıyla dikkat çeken iChange, tamamen elektrikli bir motora sahip olmasının yanı sıra 1050 kilogramlık ağırlıyla da oldukça hafif bir otomobil. 150 kW gücündeki elektrikli motoruyla iChange, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4 saniyede tamamlarken, saatte 220 kilometre maksimum hıza ulaşabiliyor. Ar-Ge süreci İsviçre Enerji Bakanlığı tarafından da desteklenen iChange konsepti, elektrikli motorunu şarj etmek için güneş enerjisinden de yararlanabiliyor. Aracın iki yanı ve üzerine yerleştirilen güneş panelleri, hem elektrikli motora hem de klima sistemine enerji sağlıyor.