PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mersin bölgesinde kaçak avcılara göz açtırılmıyor


kelebek35
02-18-2009, 10:37
Mersin'de 6 bölgede koruma altında olan yaban keçilerinin sayılarının artmasıyla birlikte kaçak avcılara da göz açtırılmıyor.



Gelen ihbarları anında değerlendiren Mersin Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenliyor. Anamur Boğuntu ve Sugözü mevkilerinde kaçak yollarla avcılık yapıldığına dair alınan bir ihbar üzerine 19 kişilik ekip tarafından bir operasyon düzenlendi.

3 gün süren operasyonlarda özellikle gece av koruma çalışmaları yaptıklarını belirten Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, Anamur ve Bozyazı ilçelerindeki yaban hayatı geliştirme sahaları ve diğer genel avlaklarda koruma altındaki yaban keçisi ile avlanma sezonu bitmiş tavşan, keklik türlerinin yasa dışı avlanmalarına karşı kontroller yaptıklarını söyledi.

Operasyon sırasında hava muhalefeti nedeniyle ihbarda belirtilen herhangi bir yasadışı faaliyete rastlanmadığını ifade eden Saday, "Denetimler aralıksız devam etmektedir. Müdürlüğümüzce sadece bu bölgede değil sorumluluk alanımızdaki tüm alanlarda illegal avlanmaya izin verilmeyerek denetimlerimiz gece gündüz sürdürüyor." dedi.



CİHAN