PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu kongrede ilkler yaşandı


Hasret
02-16-2009, 16:38
BU KONGREDE İLKLER YAŞANDI
http://www.saglikyayincilik.com.tr/images/icon/ihaber.gif Antalya'da gerçekleştirilen Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi'nde Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden 200'ü aşkın hekim oturumlara katılarak yenilikleri takip etti.

http://www.saglikyayincilik.com.tr/images/haber/Bukongredeilkler.jpg Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi’nin 4. 'sünü 28 Kasım - 2 Aralık 2008 tarihleri arasında Antalya Sungate Port Royal Hotel'de gerçekleştirildi.

Kongrenin en dikkat çekici yönü, Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden yaklaşık 200 yabancı hekimin yenilikleri ve yeni tedavi yöntemleri hakkında bilgileri öğrenmek üzere bu kongreye gelmiş olmaları oldu. Toplam 1600 hekimin katıldığı kongrede, 80 yabancı hekim de konuşmacı olarak katıldı. Yine yaşanan bir ilkle, bu yıl İsviçre'de yapılması planlanan ESC kursu Türkiye’de ve bu kongrede gerçekleştirilerek, erişkin ve pediatrik kardiyologlar ile birlikte kardiyovasküler cerrahi uzmanlarına, iç hastalıkları ve aile hekimliği uzmanlarına bu imkan sağlandı. Sağlık Yayıncılık

Kongre Başkanı Prof. Dr. Öztekin Oto, Sağlık Dergisi Muhabirine yaptığı değerlendirmede, bu sene ele alınan ana konular hakkında şöyle dedi: “Ana konular, kalp ritim bozukluklarının cerrahi ile tedavisi, katedralle tedavisi, ikincisi kalp deliklerinin ameliyatla tedavisi ve yenilikler. Kalp delikleri ameliyatının katedralle yapılması, anjiyo ile yapılması ana konularımızdı. Ritim bozuklukları konusunda kardiyologlar, katedralle tedaviyi gösterdiler. Canlı yayında katedralle, kalbin koroner damarlardaki genişletme işlemleri güzel güzel gösterildi, tartışıldı. ”

Kongrede yurt içi ve yurt dışından bir çok hastaneden canlı ameliyatların izletildiğini ve soru sorma imkanının verildiğini belirten Oto, 1Hollanda’dan canlı yayın yapıldı. Çarpıntının ameliyatla küçük delikten gelerek tedavisi konusunda Hollanda’nın Utreht şehrindeki San Antonios Hastanesi’nden Antalya’daki otele canlı yayınla ilettik. Bir Tük hekim olan Prof. Dr. Alaadin Yılmaz yaptı ameliyatı. Daha sonra da Antalya’ya gelerek konuşmacı olarak katıldı. Ameliyat yapan hekimlere salonda bulunanlar aynı anda soru sorma imkanı buldular. Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden konusunda çok ünlü mitral kapak onarımında çok ünlü Antonio Kalafeore ameliyat yaptı ve kongredeki salona canlı yayınla aktarıldı. Hocanın tekniğinde çok değişiklikler vardı. Salonda herkes şaşırdı, kabul etmek istemedi bazı hekimler. ”

Bir anjiyo laboratuarını smilatör olarak otelin bir salonunda oluşturduklarını belirten Öztekin Oto, gerçek laboratuarın tıpa tıp taklidi olan smilasyon odasında, kardiyologlara nasıl katedral yapacaklarının öğretildiğini söyledi.

Kongrede Bir Çok Yeni Uygulamalar Oldu
Yurt içinde 'Yenilikler Kongresi', yurt dışında da 'Update Congress' kısa ismiyle anılan kongre, bu sene 'Girişimsel Kardiyoloji Akademisi' ile 'Uluslararası Aritmi Forumu'nu' ekleyerek kongreye yeni ögeler ekledi

Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin 'Doğuştan Kalp Hastalıkları Kursu' konusunda uzman Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen 16 kardiyolog tarafından sunulan kurstan sonra, Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) GUCH Çalışma Grubunun sertifikaları katılanlara verildi.

2007 yılında ve daha önceki kongrelerde gerçekleştirilen Kalp Anatomisi ve diğer kurslar da yeni gelişmeler ışığında tekrar verildi. Texas Heart Institute'den naklen yapılan 'Yapay Kalp Takılması Ameliyatı' ilgi ile takip edildi.

76 Firma Stant Açtı
Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi’nde 76 firma stant açarak kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahi alanındaki cihazlarını hekimlere anlatma imkanı buldular. Firmalar, bazı oturumlarda cihazlarının uygulamalı olarak tanıtımını gerçekleştirdiler.