PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avcılar'da telekulak fiyaskosu yaşandı


kelebek35
02-14-2009, 12:13
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin dinleme aracı olarak kullanıldığı iddiasıyla şikayetçi olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait zabıta aracıyla ilgili iddialar asılsız çıktı


Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen araçta olay yeri inceleme ekipleri, didik didik arama yaptı. Kameralar önünde yapılan arama sonucunda araçta herhangi bir dinleme cihazı bulunamadı.
Evinin yakınında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta aracıyla dinleme yapıldığından şüphelenen Avcılar Belediye Başkanı Cumhuriyet Hak Partili (CHP) Mustafa Değirmenci, akşam saatlerinde Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri ile araca baskın yaptı. Araçta bulunan görevlilerle, baskın düzenleyen Avcılar zabıtası arasında gerginlik yaşandı. Bir süre sonra olay yerine gelen polis, şikayet üzerine zabıta aracını Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Başkan Değirmenci, araçta kendisinin dinlendiği iddiasıyla şikayetçi oldu.
Olayın duyulmasının ardından Avcılar Emniyet Müdürlüğü önünde çok sayıda CHP'li toplandı. Karakolun önünde bekleyen partililer zaman zaman slogan attı. Polis, vatandaşları slogan atmamaları yönünde uyardı. Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'ye destek olmak amacıyla Emniyet'e gelen CHP İstanbil Milletvekili Çetin Soysal, "Başkanımızın evine yakın mesafede uzun süredir bekleyen araçla ilgili bir dinleme iddiası var. Emniyet görevlilerimiz gerekli incelemeyi yapıyor. Araçta bulunan şahıslar kaçak bina ile ilgili beklediklerini belirtmişler. Ama bunun da bir kuralı var. Gerekli mühürlemeyi yaparsın. Eğer uyulmazsa hapis cezası var. Boğazda o kadar kaçak yer varken, bizde bu kadar çok ekip mi var ki her bina için adam dikiyoruz. Aracın arkası filmli. Neden böyle bir yola başvurulmuş anlamış değilim. Her şey polisin incelemesinden sonra ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.
Aracın resmi plakalı olması nedeniyle polis ekipleri, araçta arama yapamadı. Savcının talimatının ardından olay yeri inceleme ekipleri, İBB zabıta aracında didik didik arama yaptı. Kameraların önünde yapılan arama sonucunda araçta herhangi bir teknik takip aletine rastlanmadı. Araçtan çadır, çadır kurmakta kullanılam malzemeler, çöp poşeti ve demir kesme makası çıktı.

Polis ekiplerinin araçta yaptığı incelemelerden sonra emniyetten çıkan Değirmenci, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Dinleme iddiasıyla şikayette bulunan Değirmenci yaptığı açıklamada, "Araçtan herhangi bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Ama neden benim evime 50 metre aralıklarla bu araç bekliyor anlamış değilim. Umarım yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili beni arar da bununla ilgili bilgi verir" dedi. Mustafa Değirmenci, İBB zabıta aracının 20 günü aşkın süredir evinin yakınında beklemesi nedeniyle vatandaşların rahatsız olduğunu, vatandaştab kendisine gelen talep üzerine şikayetçi olduğunu söyledi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ZABITAYA SALDIRI TEPKİSİ
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin evinin yakınında park halinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Daire Başkanlığı'na ait araçtan kendisinin dinlendiği yönündeki iddianın asılsız çıkmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, olayı "saldırı" olarak değerlendirdi. Belediyenin resmi İnternet sitesi üzerinden konuya ilişkin bir bildiri yayınlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesi üzerinden olaya ilişkin bir açıklama yayınladı. "Avcılar'da Büyükşehir Belediyesi Zabıta görevi engelleniyor" başlıklı bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Avcılar Firuzköy'de kaçak bir inşaatı durduran ve devamını engelleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri,bir grubun taciz ve saldırısına maruz kaldı. Başlarında Avcılar Belediye Başkanı'nın da bulunduğu kalabalık grup, 2 zabıtanın telefonlarına da el koydu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Avcılar Firuzköy'de kaçak inşa edilen bir bina ile ilgili İmar Müdürlüğü yapı tatil zaptı düzenlemesi üzerine mühürlendi. Kaçak inşaatın durdurulması ve yapılan bölümleri yıkılması için Avcılar Belediye Başkanlığı'na 2 defa yazılı bildirim yapıldı. Ancak Avcılar Belediye Başkanlığı tarafından hiçbir işlem yapılmadı. Daha sonra yapılan kontrollerde mühür fekki yapıldığı ve kaçak inşaatın devam ettiği görüldü. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı, kaçak inşaatı sık sık denetledi. Bu süre zarfında inşaat çalışmalarına gece yarısından sonra devam edildiği görüldü. Konu İmar Müdürlüğü ve Zabıta Daire Başkanlığı tarafından tespit edilerek, hem hukuki yollara başvurmak, hem de Encümen'den yıkım kararı çıkartmak için girişimlerde bulundu. Bu süre zarfında devan eden kaçak inşaatın durdurulması için Büyükşehir Belediye Zabıta ekipleri sıkı takibe aldı. Ancak Zabıta ekipler sık sık taciz edildi.
Dün akşam, başlarında Avcılar Belediye Başkanı'nın da bulunduğu kalabalık bir grup, Büyükşehir Belediye Zabıtası personelini taciz ederek, cep telefonlarına el koydu. Daha sonra Belediye Başkanı Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne giderek "Beni bölgemde takip ediyorlar" diyerek şikayetçi oldu. Büyükşehir Belediyesi zabıtası ekibi, polis tarafından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Avcılar Belediyesi daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını engellemeye kalkışmış, görev yapan personeline saldırmış ve olay çıkartmıştı."

(CİHAN)