PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haberiniz olsun: Artık küçük göğüs moda!


Hasret
02-10-2009, 03:18
Günümüzde kadınlar artık küçük göğüsü tercih etmeye başladı... Dünyada tercih edilen göğüs ölçüsü 85'ten 80'e indi. Peki kadınlar büyük göğüs isteklerinden neden vazgeçti?

Kadınların çeşitli sıkıntılardan kurtulmak ve yaşam kalitelerini artırmak için göğüslerini küçülttüğühttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif dünyada tercih edilen göğüs ölçüsünün de 85'ten 80'e indiği bildirildi.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Barutçuhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif büyük göğüslerin bazı tıbbi sorunları da beraberinde getirdiğini vurgulayarakhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif özellikle çok iri göğüslü kadınların ''sırt ve boyun ağrısı''http://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif ''sutyen bantlarının omuzlarını kesmesi'' gibi şikayetlerle ''meme küçültmek'' için başvurduklarını söyledi.



Prof. Dr. Barutçuhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif ''İri memelerhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif kadınların günlük aktivitelerini kısıtlamaktadır. Bu kısıtlama da onların sosyal yaşamlarına olumsuz yansımaktadır'' dedi.''Meme büyütme'' operasyonlarının ise daha çok sanatçılar tarafından tercih edildiğini anlatan Prof. Dr. Barutçuhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif buna karşın bugüne kadar çalıştığı değişik merkezlerdeki plastik cerrahi birimlerinde en sık uygulanan göğüs ameliyatının ''meme küçültme'' olduğunu kaydetti.

Bu operasyonların göğüslerin iriliği nedeniyle oluşan psikolojik problemleri de çözdüğünü dile getiren Prof. Dr. Barutçuhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif ''Meme küçültme ameliyatlarıhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif sosyal hayatın stresini azaltmakla birlikte kadının günlük yaşam kalitesi ve iş hayatındaki başarısını artırmaktadır'' şeklinde konuştu.

Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Ayşen Bilge Sezgin de toplumda kadının yerinin değiştiğine işaret ederekhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif ''Günümüz kadını iş hayatında daha çok yer alıyor. Dolayısıyla aktif ve sportif. Bu nedenle artık dünyada kabul edilen ideal göğüs ölçüsü 85'ten 80'e düştü'' dedi.

Büyük göğüslerin kadının hareketini kısıtladığını vurgulayan Dr. Sezginhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif ''Bununla birlikte her istediğinizi giyemezsiniz. Ayrıca büyük göğüslerhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif sırt ağrısıhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif meme altlarında pişikhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif kızarıklık ve mantar enfeksiyonu yapar. Özelikle son zamanlarda silikonların çıkartılmasının sebebihttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif eskisi kadar büyük göğüslerin sevilmemesi'' diye konuştu.

Dr. Sezginhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif 10 yıl önce 90-95 bedenlik büyük protezlerin revaçta olduğunuhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif ancak günümüzde kadınların artık büyük göğüs istemediğini belirtti.

Küçük göğüslerin kadınların yaşını da daha küçük gösterdiğini kaydeden Dr. Sezginhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif kadınların göğüslerinin sarkmaması için ise ani kilo alıp vermekten kaçınmaları ve günde yarım saat süreyle göğüs kaslarını çalıştıracak şekilde spor yapmaları gerektiğini söyledi.

Dr. Sezginhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif göğüs bakımı için en iyi sporun yüzme olduğunu ifade ederekhttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif bunun yanında sürekli evde bulunan kadınların da ağırlık kaldırmahttp://www.meleklermekani.com/images/smilies/virg.gif asılma ve çekme gibi egzersizler yapabileceklerini sözlerine ekledi.