PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir'in İlk Kadın İtfaiyecileri iddialı


kelebek35
02-05-2009, 11:30
İzmir'de AKS Kurtarma ekibine yeni katılan 6 kadın itfaiyeci yangından, trafik kazasına kadar her sorunda görev alacaklar.



İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren AKS 110, kadrosunu kadın itfaiyecilerle güçlendirdi.
Ekibe katılan 6 kadın, Eylül ayında 32'si kadın100'ü erkek yüksekokul mezunu 132 kişi, sınavlardan geçerek itfaiyeci olmaya hak kazandı.
Halen 56 kişiyle arama kurtarma çalışmalarını yürüten AKS 110, kadrosuna ilk kez katılan kadınlar dışında metropolde 943 kişilik kadrosuyla hizmet veren İzmir İtfaiyesi'nde şu anda 33 kadın personel bulunuyor.
AKS 110'da ise daha önce kadın itfaiyeci görev almamıştı. Kadın itfaiyeciler, araç ve techizat kullanma, kimyasal ile sanayi yangınlarına müdahale, yangın, trafik kazaları, enkaz, selden insan kurtarma, ilk yardım gibi konularda da eğitim aldı.

İtfaiyecilerden Figen Biricik, "İzmir'in ilk kadın itfaiyecileriyiz. İtfaiyecilik çok gurur duyulan bir meslek. Kadın olmamız ilk başta yadırganabilir. Ancak, kadınlar her alanda olduğu gibi bu alanda da başarılı olacaklar. İnsanları kurtarmak çok kutsal ve gurur duyduğumuz bir meslek" dedi.
İtfaiyeci Berivan Sefer ise, "Bu mesleği bilinçli olarak seçtim. Özellikle kadınlara tavsiye ediyorum ve bu işe güzel şeyler katacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

AKS 110 ekipleri, 2008 yılında toplam 917 kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. 236 trafik kazasına müdahale eden AKS 110, 503 kişiyi yaralı olarak kurtarırken, 48'inin tedavisini ayakta yaptı, geri kalanları ise hastanelere ulaştırdı.

Ekipler ayrıca 105 asansörde sıkışma, 41 intihar girişimi ile ev kazaları, çeşitli yerlerde mahsur kalma gibi 535 olayda da kurtarma gerçekleştirdi.

(Yeni Asır)