PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bolu'daki helikopterin enkazına ulaşılmaya çalışılıyor


kelebek35
02-02-2009, 13:41
Bolu'da önceki gün düşen helikopterin enkazında teknik inceleme yapmak için Bolu'ya gelen kaza kırım ekibinin bölgeye ulaşması için çalışmalar sürdürülüyor.


Bolu Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, yaptığı açıklamada, dün helikopterin enkazında incelemelerde bulunmak için bölgede bulunan ekibin hava koşulları nedeniyle başarısız olduğunu söyledi. Atasoy, şöyle devam etti: "Bugün tekrar yola çıkan ekibin enkaza ulaşması için çalışmalara başladık. Öncelikli olarak olay yerine giden yolda kar temizleme çalışması yapıyoruz.''

Atasoy, ekipte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bağlı 3 kişilik kaza kırım ekibinin de bulunduğunu belirterek, enkaza ulaşmaya çalışılacağını söyledi. Atasoy, ayrıca helikopterin düştüğü bölgede kar kalınlığının 1,5 metre civarında olduğunu ifade etti.
OLAY

Önceki gün İstanbul'dan Ankara'ya giden kaptan pilot Andrzej Wojewodzki yönetimindeki ve emekli pilot albay Süleyman Kıyak'ın gözetmen olarak bulunduğu EC-135 tipi helikopter ile irtibat Bolu yakınlarında kesilmişti.
Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonrası helikopterin üzerindeki ELT (Emergency

Locator Transmitters-Acil Durumun Yerini Belirleyen Verici) cihazı ile yeri tespit edilerek, sivil ve askeri ekipler bölgeye gönderilmişti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle enkazın bulunduğu yere helikopterle ulaşan askeri bir ekip, pilotlar Wojewodzki ve Kıyak'ın cesetlerine ulaşmıştı.

Helikopterin düşüş nedenini belirlemek için Bolu'ya gelen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bağlı kaza kırım ekibi ise olumsuz hava şartları nedeniyle enkaza ulaşamamıştı.



CİHAN