PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ersöz'ün avukatından Adli Tıp talebi


kelebek35
02-02-2009, 13:39
Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı, müvekkilinin cezaevi şartlarında tedavi olamayacağının belirlenebilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevki için savcılığa başvurdu.


''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra rahatsızlıkları nedeniyle Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı, müvekkilinin cezaevi şartlarında tedavi olamayacağının belirlenebilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevki için savcılığa başvurdu.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Murat Yönder'e dilekçe veren avukat Ali Rıza Dizdar, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Dizdar, dilekçenin, müvekkili Ersöz'ün cezaevi şartlarında tedavi olamayacağının belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesinin savcılık tarafından talep edilmesini içerdiğini kaydetti.
Halen hastanede tedavi gören Ersöz'ün sağlık durumunun cezaevi şartlarına uygun olmadığını öne süren Dizdar, dilekçesinde Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 16. maddesi ve CMK'nın 103. maddesine uyarınca talepte bulunduklarını ifade etti.


AA