PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Prim affı tahsilatı 5,8 milyar TL oldu


ALONE53
02-01-2009, 19:00
Prim affı tahsilatı 5,8 milyar TL oldu

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=810424&title=prim-affi-tahsilati-58-milyar-tl-oldu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında bugüne kadar 5,8 milyar TL'yi tahsil etti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, prim borçlarının ödenmesinde tedirginlik verecek seviyede azalma olmadığını söyledi.



Acar, SGK Adana İl Müdürlüğü bünyesindeki Seyhan Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet binasının açılış törenine katıldı. Sosyal güvenlik primlerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili getirilen düzenlemeyi anlatan Acar, yüzde 85'e varan gecikme faizi indirimleri ve 24 aya kadar uzayan vadelerle ödeme seçenekleri sayesinde, prim alacaklarının tahsilinde önemli mesafe aldıklarını belirtti. Sosyal güvenlik primi alacaklarının yeniden yapılandırılması sayesinde 26 milyar TL'lik alacağın 23,2 milyar TL'sini yapılandırdıklarını ifade eden Acar, "Bu miktarın bugüne kadar 5,8 milyar TL'sini tahsil ettik. Taksite bağlanmış 14,5 milyar TL alacağımız var. Bu da 12 ile 24 aylara varan vadelerle ödenecek. Taksitlerin ödenmesinde önemli bir aksama yaşanmadı." şeklinde konuştu. SGK Başkanı Fatih Acar, bir soru üzerine, yeni bir prim borcu yapılandırmasının olmayacağını da vurguladı.

SGK Başkanı Acar, Sosyal Güvenlik Reformu öncesinde, bir yıla kadar uzayabilen emeklilik maaşı bağlama süresini bir aya indirdiklerini, önümüzdeki 2 yıl içinde yapacakları düzenlemelerle bu süreyi bir haftaya düşüreceklerini söyledi. Acar, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altına alınmasının ardından hizmet binalarını da çağın gereklerine uygun hale getirme çabasında olduklarını belirtti.

Ömer Sarı