PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1. 5 haftada 36 böbrek nakli


Hasret
01-28-2009, 12:17
1. 5 HAFTADA 36 BÖBREK NAKLİ
http://www.saglikyayincilik.com.tr/images/icon/ihaber.gif Medıcal Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü nakillere başladı.

http://www.saglikyayincilik.com.tr/images/haber/OrganNakliBolumu.jpg Türkiye’de uluslararası kalitede sağlık hizmetlerini geniş halk kitlelerine ulaştırmayı hedefleyen Medical Park Hastaneler Grubu, dev bir sağlık hizmetine daha imza attı. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü tecrübeli tıbbi kadrosuyla nakillere başladı.

Antalya’nın kalbi Lara’nın merkezinde, toplam 30. 000 metrekare alan üzerine kurulan ve 33 branşta sağlık hizmeti sunan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde artık organ nakli de yapılıyor. Bir özel hastanede kurulmuş en kapsamlı transplantasyon merkezine sahip hastanede 22 Kasım 2008 tarihinde organ nakline başlandı. Sağlık Yayıncılık

Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Ekibi Nakillere Başladı
Organ Nakli Bölümü’nün başında, Türkiye’de organ nakli konusunda birçok ilke imza atmış ve öncülük etmiş tecrübeli bir ekip bulunuyor. Türkiye’de ilk böbrek-pankreas naklini, doku uyumsuz böbrek naklini ve kan grubu uyumsuz böbrek nakli programını başlatan, bugüne kadar yüzlerce hastanın yeni bir hayata adım atmasını sağlayan Prof. Dr. Alper Demirbaş ile Doç. Dr. Murat Tuncer başkanlığındaki ekip, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’ne geçti.

2000-2004 yılları arasında yürüttüğü Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Ünitesi Başkanlığı görevinden 8 Ağustos 2008 tarihinde ayrılan Medical Park Antalya Hastane Kompeksi Tıbbi Direktörü ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, ekibindeki tecrübeli isimler Doç. Dr. Murat Tuncer, Op. Dr. Sabri Tekin, Op. Dr. Muzaffer Atlı, Op. Dr. Altan Özdemir, Dr. Levent Yücetin ve Özlem Yanık ile birlikte Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü’nde göreve başladı.

1. 5 Haftada 36 Nakille Rekor Kırdık
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde bugün (4 Aralık 2008) düzenlenen toplantıda konuşan Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demirbaş; ekibinin organ nakilleri konusunda son derece tecrübeli olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
“Kasım ayının 21'inde Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde, kalp hariç tüm organların nakillerinin yapılması için gereken izni aldık ve nakillere başladık. Bir rekor kırarak da 1. 5 haftada 36 böbrek nakli gerçekleştirdik. ”

Ağustos ayı başında Akdeniz Üniversitesi'ndeki görevlerinden ayrıldıktan sonra birçok yerden teklifler aldıklarını, ancak Medical Park'ı tercih ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Demirbaş, tercih nedenlerini şöyle açıkladı:

Yoksul Hastalar Parasız Nakil Yaptırabilecek
“Her şeyden önce içinde ilik nakli de dahil, birçok organ naklinin yapılabildiği bir hastane oluşturuldu. Yani hayalini kurduğumuz kompleks hastane hedefini burada yakaladık. En önemlisi de organ nakillerinin SGK (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) güvencesinde yapılabilmesi. Burası özel hastane olmasına rağmen herkese ameliyat yapılabiliyor. Bu da yoksul ailelerin de para ödemeden organ nakli olup hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edebileceği anlamına geliyor. Hastanede ayrıca, cumartesi de dahil haftanın altı günü nakil yapılabilecek; üniversite biz sadece haftada iki gün ameliyat yapabiliyorduk. Öte yandan bilimsel araştırmalarımızı da burada sürdürebileceğiz. ”

Türkiye Çapında Bir Organizasyon
“Biz Medical Park'ta çok mutluyuz” diyen Prof. Dr. Demirbaş, sözlerine şöyle devam etti:
“Mutluyuz; çünkü, biz kendini hastalarına adamış bir ekibiz. Burada da hastaların sağlığına kavuştuğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Medical Park'ın bir hastaneler grubu olması, Türkiye'nin dört bir yanında hastanelerinin bulunması da, hem bizi hem hastalarımızı rahatlatıyor. Çünkü Antalya'da nakil olan bir hastanın takibini, başka ildeki hastanemizden yapabileceğiz. Türkiye çapında organ nakli konusunda böyle organize olabilmiş başka bir konsept yok şu anda. Bu da Türkiye için gerçek bir kazanımdır. ”

Dünyanın En Büyüğü Olacağız
Gelecek yıl sonunda organ nakli konusunda dünyanın en büyük merkezi olacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Demirbaş, “Biz bunu daha önce yaptık, yine yapacağız. Hiç şüphem yok! Ocak ayına kadar nakil sayısının 100, gelecek yılın sonunda da 500 olmasını hedefliyoruz. Bu hedefimizi de yakalayacağız” diye konuştu.

200 Yatağa Bile Çıkabiliriz
Medical Park'ın organ nakli konusunda birçok alanda öncülük edebilecek özelliklere sahip olduğunu söyleyen Organ Nakli Koordinatörü Dr. Levent Yücetin de, şunları söyledi:
“Örneğin yatak kapasitesi konusunda hiçbir kısıtlanmamız yok. Yatak sayısı, hasta sayısına göre düzenlenebiliyor. Eğer 200 hastamız varsa, yatak sayısını 200'e çıkarabiliyoruz! Organ naklinde böyle bir konsepti uygulayan başka bir hastane yok. Ayrıca, tüm ekip tek yürek olmuş durumda. Hemşiresinden cerrahına, anestezi uzmanından immünoloji laboratuvarındaki görevlilere kadar, hastanemizdeki her çalışan, organ nakli ekibindendir ve her nakilde hepimiz aynı heyecanı yüreğimizde hissedebiliyoruz. ”

Ameliyata Hazırlık 2 Aydan 4 Güne Düştü
Organ Nakli Bölümü Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Tuncer ise; organ nakli olacak hastaların Antalya dışından geldiğine ve normalde ameliyata hazırlık süresinin iki ay olduğuna dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Ama biz burada bir mucize gerçekleştirdik ve hastaların hazırlık süresini dört güne düşürdük! Hastalar artık, ameliyat için iki ay öncesinden Antalya'ya gelmek zorunda kalmıyor. Dünyada canlı böbrek nakli hazırlığını dört günde bitirebilen başka bir merkez yok. Biz çok organize şekilde çalışabilen bir ekip olduğumuz için bu süreyi dört güne indirmeyi başarabildik. ”