PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alkol bağımlılarına müjde!


*fanii*
12-13-2007, 16:18
Suyla karıştırılıp içildiğinde alkol ihtiyacını gideren süper ürün piyasada.

Yılda kişi başına yaklaşık 12 litre alkollü içki tüketilen ve alkolik sayısı beş milyon kişiye ulaşan Rusya'da devlet tarafından alkol tüketimine karşı alınan önlemler yetersiz kalınca bazı özel şirketler bu boşluğu doldurmak için harekete geçti.

Alkollü içkilerin su gibi tüketildiği yılbaşı tatilleri öncesinde alkoliklere ve alkolik olma riski altında bulunan vatandaşlara müjdeli bir haber SKS Alyans şirketi tarafından geldi. Rusya'da sarhoşluk komasına karşı ilaç üretimiyle tanınan SKS Alyans şirketi yetkilileri, RİAN Ajansı'nda düzenledikleri basın toplantısında alkoliklerin alkol alma ihtiyacını giderecek ve dünyada emsali bulunmayan "Gutten Morgen" adlı yeni bir ürünü piyasaya sunduklarını açıkladılar.

İsmi Almanca "günaydın" anlamına gelen ve tadı ise salatalk salamurasını anımsatan Gutten Morgen, su ile karıştırılıp içildiğinde sarhoşluk komasındaki kişiyi 15 dakika içinde kendine getiriyor ve ayrıca alkollü içki alma ihtiyacı hissedenler tarafından içildiğinde ise bu ihtiyacı gidermiş oluyor.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan SKS Alyans şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dmitriy Myasnikov, yeni geliştirdikleri ürünün sosyal bir hedefi bulunduğunu vurgularken "İnsanlarımızı özellikle sabahleyin erkenden içki içme alışkanlığından alıkoymak istiyoruz. Zira akşam eğlencesinden sonra sabah erkenden içki almak alkolik olma yolunda atılan en önemli adımdır.

Sabah içki yerine bu üründen yararlanacak olan vatandaş böylece alkolik olmaktan da kurtulmuş olacak. Ayrıca vatandaşlarımıza her defasında eczanelere koşarak alkol komasına karşı ilaç alma yerine en yakındaki gıda marketine uğrayarak alkol içermeyen ve sadece vücuda faydalı mineral ve asitlerden oluşan bu gıda ürünü edinme gibi bir alternatif sunmuş oluyoruz" dedi.

Rusya'da kozmetik ürün piyasasının 150 milyon dolar düzeyinde seyretmesine rağmen halk açısından daha güncel ve önemli bir sektör olan serhoşluk komasına karşı ilaç piyasısının toplam değerinin ise sadece 15 milyon dolar ile sınırlı kaldığına dikkat çeken Myasnikov "Bu durum Rus insanının alkol komasına karşı çok ilgisiz kaldığını ortaya koyuyor.

Maalesef insanlarımızın çoğu alkol bağımlılığına karşı halk arasında yaygın olan bazı batıl inançlara göre hareket ediyorlar" dedi. Alkol komasına karşı ilaç sektöründeki ürünlerin yüzde 47'sinin kendi şirketlerince üretilmekte olduğunu da ifade eden Myasnikov, önümüzdeki bir buçuk yıllık bir dönem içinde 4 milyon Gutten Morgen satmayı ve daha sonra ise bu rakamı 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Toplantı bitiminde İHA'ya bir açıklamada bulunan Dmitriy Myasnikov, "Gutten Morgen'i sadece Rusya'da değil Türkiye de dahil dünyanın dört bir yanında piyasaya sunacağız. Zira alkol bağımlılığı her bir ülkede toplumu tehdit ediyor.

Alkol tüketiminden dolayı ülke ekonomileri milyarlarca dolarlık zarar görüyorlar. Batı ülkelerinde bu zararların hesabı yapıldığı halde Rusya'da ise maalesef böyle bir istatistik bulunmuyor.

Ama önümüzde yaklaşık iki hafta sürecek bir yılbaşı tatili var. Rus insanı maalesef tatilini içkisiz yapamıyor. Ve binlerce insanımız sırf yılbaşı tatili döneminde alkolik hayata atılıyor. Hiç bir kimyasal madde içermeyen ve tamamen insana faydalı minerallerden oluşan yeni ürünümüz özellikle bu günlerde çok işe yarayacak" şeklinde konuştu.

Bu arada resmi istatistiklere göre iki buçuk, gayri resmi istatistiklere göre ise 5 milyon alkol bağımlısının bulunduğu Rusya'da 15 yaşına varmayan 60 bin çocuğun alkol bağımlılığından tedavi görmekte olduğu ve ayrıca her yıl 40 bin kişinin alkol zehirlenmesinden öldüğü belirtiliyor.

kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=314262)

elas
12-13-2007, 16:26
yazık yahhh acımaktan başka bişe demiyorum çocuklar bile alkol kullanıyo şuna bak konu için teşekkürler ............