PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ebola Filipinler'de de ortaya çıktı


Hasret
01-23-2009, 13:14
Daha önce Afrika ülkelerinde görülen Ebola şimdi Filipinler'de ortaya çıktı. Maymunların dışında bir hayvanda ilk kez domuzlarda tespit edilen virüs, insanlarda korkunç bir ölüme neden oluyor.

Filipinler'de bir kişide Ebola-Reston virüsüne rastlandığı bildirildi.

Sağlık Bakanı Francisco Duque, düzenlediği basın toplantısında, virüsün başkent Manila'nın kuzeyinde yer alan iki çiftlikteki domuzlarda görüldükten sonra ülkede ilk kez bir insanda tespit edildiğini belirtirken, uzmanlar da virüsün insanlara sıçramasının kaygı verici olduğunu kaydetti.

Duque, çiftlikte virüse maruz kalan 50 kişiye yapılan testlerde sadece birinin bu hastalığa yakalandığının anlaşıldığını ifade ederken, söz konusu kişide şimdiye kadar hastalığın belirtilerine rastlanmadığını söyledi.

Filipinler'deki iki çiftlikte beslenen domuzlarda geçen yıl ortaya çıkan Ebola virüsüyle ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü ile Gıda ve Tarım örgütü uzmanları 10 gün süren incelemelerde bulunmuştu.

Ebola virüsü ilk kez maymunların dışında bir hayvanda ve ilk kez domuzlarda tespit edilirken, virüsün ilk kez domuzdan insana geçtiği kaydedildi. Uzmanlar, virüsün insan vücuduna uyum sağladıktan sonra insandan insana geçecek biçimde mutasyona uğramasından endişe ediyor.