PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜSİAD yönetimine yeni isimler katılıyor


Hasret
01-22-2009, 16:07
TÜSİAD'ın bugün yapılacak olan Genel Kurulu'nda, yeni yönetim kurulu ve yüksek iştişare konseyi üyeleri belirlenecek.
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın görev süresinin iki yıl daha uzaması beklenen genel kurulda, yönetime de üç yeni ismin girmesi bekleniyor.
TÜSİAD Ankara Daimi Temsilcisi Zafer Ali Yavan da Genel Kurul sonrasında görevine başlayacak.
Genel Kurul, bugün saat 09:30'da İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli'nde yapılıyor. Açılış konuşmalarını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yapacağı Genel Kurul'da, derneğin 2008 yılı faaliyetleri ibra edilecek, 2009 çalışma programı ve bütçesi onaylanacak. Genel Kurul'da, iki yıllığına seçilen yeni Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Konseyi üyeleri de belirlenecek.

Seçimli genel kuruldan sonra Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın iki yıl daha göreve devam edeceği resmiyet kazanacak. Genel Kurul'daki oylamada, bir sürpriz olmaması halinde üç yeni ismin TÜSİAD yönetimine girmesi bekleniyor. TÜSİAD kulislerinde konuşulanlara göre, geçen dönemde yönetimde olan Pekin Baran, Bülent Akgerman ve Ethem Sancak yeni yönetimde yer almayacak. Bu üç ismin yerine Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, TAV ve Akfen'in patronu Hamdi Akın ile Mopak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay'ın gireceği belirtiliyor.


Ankara Daimi temsilcisi genel sekreter olacak
1994-2008 döneminde TÜSİAD Genel Sekreterliği görevini yürüten Dr. Haluk Tükel'in görevinden ayrılmasıyla boşalacak olan genel sekreterliğe atanan TÜSİAD Ankara Daimi Temsilcisi Zafer Ali Yavan, eğitimini İngiltere ve Amerika'da tamamladı. Yavan, 1986-1997 yıllarında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) Yıllık Programlar ve Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı ve uzman olarak çalıştı. 1997-2000 yılları arasında DPT Ekonomik Modeller Dairesi Başkanlığı'nda Ekonomik Modeller ve Stratejik Araştırmalar Genel Müdürlüğü Vekilliği görevini yürüttü. Yavan, 2000 yılından beri de TÜSİAD Ankara Daimi Temsilciliği görevini yürütüyordu.


Yavan yeni görevine genel sonrası başlıyor
2000'den beri de TÜSİAD Ankara Daimi Temsilciliği görevini yürüten Zafer Ali Yavan, genel kurul sonrasında genel sekreterlik görevine başlayacak. Yavan, ODTÜ Yöneylem ve İstatistik Bölümü'nden mezun oldu. Salford Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans yapan Yavan'ın makroekonomi, para ekonomisi ve işgücü piyasası alanlarında makaleleri bulunuyor. 1986-1997 yıllarında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nda Yıllık Programlar ve Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı ve uzman olarak çalışan Yavan, DPT Ekonomik Modeller Dairesi Başkanlığı'nda da görev yaptı.