PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt Tasarrufu


by_AL_BAY
01-15-2009, 10:07
Yakıt ekonomisi konusunda uzman ünlü sürücü çift Helen ve John Taylor, standart donanımlı turbo dizel motorlu Jeep Compass ve Jeep Patriot ile Londra'dan Berlin'e bir depodan daha az yakıt kullanarak seyahat etti.

Taylor ikilisi, daha az yakıt kullanarak daha fazla nasıl yol alınabileceğinin püf noktalarını anlattı.

İşte yakıt tasarrufu yapmanın püf noktaları:

Sarsıntısız sürüş yapın
Agresif sürüşte, ölçülü sürüşle karşılaştırıldığında üç kata kadar daha fazla yakıt kullanılabilir. Çok sert gaz ya da fren uygulaması yapmaktan sakınınız ve direksiyon kullanımının mümkün olduğunca akıcı olmasını sağlayınız.

Aracı Yüksek Viteslerde Kullanın
Vites ne kadar yüksek olursa motor hızı da o kadar düşük olur. Bu yakıt verimliliğini arttırabilir, bu nedenle motoru aşırı düşük devirde (rpm değerinde) çalışmasına sebep olmadan uygun olan en yüksek vitesi kullanınız. Otomatik vitesli araçlar, araba yeterli momentumu (hızlanmayı) gerçekleştirdiği zaman sürücü gaz pedalını hafifçe bırakırsa vitesler arasında daha çabuk ve daha akıcı bir şekilde geçiş yapabilir.
Motorun Ayarını ve Bakımını Yapın
İyi ayar yapılmış bir motor yakıt tasarrufunu yüzde dörde oranına kadar geliştirebilir. Yağı değiştiriniz ve bakım konusunda her zaman üreticinin tavsiyelerini uygulayınız.

Aşırı Ağırlık Taşımamaya Çalışın
Bir aracın içinde taşınan ekstra her 45 kilogram (100 libre) için yakıt verimliliği yüzde iki oranında düşebilir, bu nedenle bagajda ve arka koltukta araçta yalnızca ağırlık yapan gereksiz herhangi bir eşya bırakmayınız.

Fırtına_
01-15-2009, 10:17
teşekkürler albay .