PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 Güneş Gözlükleri


Hasret
01-15-2009, 00:02
http://www.she.com.tr/images/shelife/alisveris/gozluk.jpg

Ozon tabakası herkesin de bildiği gibi atmosferdeki zararlı ışınları filtre etmekte. Ancakhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif bu katman şimdilerde inceldiğinden ya da söylendiği gibi yırtıldığındanhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif koruma özelliği eski yıllara oranla daha az. Bu nedenle günümüzde güneşin zararlı etkileri üzerinde her zamankinden daha fazla durulmakta.

http://www.she.com.tr/images/shelife/alisveris/gozluk01.jpg
Güneşin gözlere en çok zarar veren ışını olan morötesi ışınlarhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif insan gözü tarafından algılanmaz. Bu nedenlehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif gözlük camlarının ultraviyole ışınlarını blokaj derecesi çok önemlidir. Normalde her gözlük camı ultraviyoleyi değişik oranlarda bloke edebilir ancakhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif etkili ultraviyole blokajı için özel kaplamalar kullanılmalıdır.

Toplumdahttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif koyu renkli camların daha iyi koruduğuna dair bir yanılgı vardır. Halbu kihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif gözlük camının koyu renk olması değilhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif ultraviyole ışınlara karşı koruyucu özelliğinin olması önemlidir.
http://www.she.com.tr/images/shelife/alisveris/gozluk03.jpg
Güneş gözlüklerihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif elbette göz sağlığı için çok önemli ancakhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif kişinin tarzı üzerindeki etkisi de yatsınamaz bir gerçek. Sezonun trendleri arasında özellikle iri çerçeveli gözlükler yer almakta. Bunun yanında renkli çerçeveler ve kahverengi camlarda sezonun öne çıkan ayrıntıları arasında.
Taşlı işlemelerhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif rengarenk camlarhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif kalın çerçevelerhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif pırıltılı şekiller... Bu yaz adetahttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif moda güneş gözlüklerinde yeniden canlandı. Modeller birbirinden güzelhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif göz alıcı ve şık. Her birinin bir mücevher gibi ayrıntılarla zenginleştirilmiş olması trendi bu yönde etkilemekte. Çerçevelerihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif camları derkenhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif saplarındaki farklı şekillerle de bu modaya ayrı bir yön vermekte.
http://www.she.com.tr/images/shelife/alisveris/gozluk02.jpg
Ayrıcahttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif bu sezon 70'li yılların pembehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif mavihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif beyaz renkteki iri kemik çerçeveli gözlükleride oldukça moda. Bu şık modellerin yanısıra sıradışı olmaktan hoşlananlar için yüzü saran farklı modellerde söz konusu.

Güneş gözlüğü seçerken yüzünüzün şekline en çok yakışan modelleri denemelisiniz. Eğer yüzünüz kare ise kavislihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif uzunsa iri çerçeveli gözlükleri tercih etmelisiniz. Yüzünüz oval ise; o zaman çerçeveleriniz mutlaka yüz büyüklüğüne orantılı olmalı...

Ve unutulmaması gereken bir ayrıntı; numaralı gözlük kullananlarhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz hekimlerine danışmalılar.