PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'den İsrail'e ilk ambargo


Melancholy
01-13-2009, 13:43
http://www.haber10.com/images/news/152024.jpg

İsrail'in Gazze vahşetine Türkiye halkı tepkili. Ekonomik olarak ilk ambargo
da büyük bir kooperatiften geldi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü uygulamalarına karşı olarak ambargo başlattı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB) Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, yaptığı açıklamada, İsrail'e duyulan tepki sonucu, bundan böyle merkez birliğine bağlı hiçbir kooperatifte İsrail ürününün alınıp satılamayacağı ve kredilendirilemeyeceğini söyledi.
İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı katliamda 3.haftaya girildiğini hatırlatan Yıldırım, bu gidişe dur demenin her şeyden önce bir insanlık görevi olduğunu hatırlatarak, tüm kesimlerin ve bireylerin üstüne düşen görevleri yapması gerektiğini kaydetti.

İSRAİL ÜRÜNLERİ SATILMAYACAK

Tarım Kredi Kooperatifleri olarak da bu tepkinin sonucu olarak Türkiye genelindeki tüm tarım kredi kooperatifleri genelinde İsrail mallarına boykot başlattıklarını bildiren Yıldırım, şunları söyledi:
''İsrail mallarına ödenen paraların hepsi mermi olarak Filistin halkına dönecektir. Buna imkan vermemeli ve duruma tepkisiz kalmamalıyız. Bu anlamda bizler de Türkiye'de geniş bir alanda hizmet ağına sahip olan tarım kredi kooperatiflerinin yetkilileri ve çalışanları olarak tepkimizi bu yolla gösterip, kooperatiflerimizde İsrail'in mallarına yer vermemeyi ve bu ülkenin markasını taşıyan ürünlerin alınmaması ve kullanılmamasını kararlaştırmış bulunuyoruz.''

KOOPERATİF ÜYELERİNE BİLDİRİLDİ

Yıldırım, İsrail ürünlerine yönelik merkez birliğince alınan ambargo kararının, tüm kooperatif ve iştiraklere bildirildiğini de sözlerine ekledi.
TTKKMB Genel Müdürü Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, daha önce tarım kredi kooperatiflerinde İsrail orijinli, ilaç, tohum başta olmak üzere bazı tarımsal girdilerin satış ve kredilendirme işlemleri yapılıyordu.

İnternet haber

kayısıkentli
01-13-2009, 16:52
helal olsun böyle devam edilmeli ;)