PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekon'dan gözaltına alınanların sorgusu sürüyor


kelebek35
01-08-2009, 09:50
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara, İzmir ve İstanbul'da gözaltına alınanlardan 18 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstanbul'da gözaltına alınan emekli Orgeneral Kemal Yavuz, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Ataman Yıldırım, İlhami Ümit Handan, Mehmet Koral, Özkan Bektaş, Coşkun Umur, emekli Albay Hüseyin Vural ve Barış Dalan, İzmir'den getirilen Emniyet Amiri E.E ve Binbaşı E.Ç ile Ankara'dan getirilen 6 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği, sorgularına bu gece başlanmayacağı öğrenildi.

Emniyete gelen Avukat Murat Ekici iş adamı Hüdayi Ünlüer'in de soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirterek, Ünlüer'in Kartal'daki iş yeri ve Maltepe'deki evinde yapılan aramalarda bilgisayarlarına el konulduğunu bildirdi.

Eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in avukatı Abdullah Kaya da emniyet çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, müvekkiliyle görüştüğünü ifade ederek, ''Müvekkilim nezarethanede tutuluyor. Nezarethanenin kaloriferleri çalışmıyor ve içerisi çok soğuk'' dedi.

Öte yandan, Barış Dalan ve İlhami Ümit Handan'ın avukatı Handan Bakbak da emniyet çıkışında yaptığı açıklamada, müvekkilleriyle görüştüğünü dile getirerek, ''İçerisi çok soğuk. Müvekkillerime birer çift çorap ve kazak getirdim. İçeridekilerin can güvenliğine aykırılık, yasalara aykırılık söz konusu. Ancak çok ciddi şekilde kurallar uygulandığı için kazak ve çorapları kabul etmediler. Bir çift çorabı bile götürmeme izin vermediler'' şeklinde konuştu.

AA