PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk ihtilali çok severmiş!


kelebek35
01-06-2009, 10:27
Ergenekon davasının 36. duruşmasında sanık Emin Gürses savunmasını yaptı.http://www.habervaktim.com/resim/resim50510_2.jpg (http://www.habervaktim.com/yonlendir.php?id=7)İhtilalci olduğunu söyleyen Gürses, Atatürk'ün de en sevdiği kelimenin ihtilal olduğunu savundu. Hrant Dink'in Türkiye yanlısı açıklamaları olduğunu ifade eden Gürses, öldürüleceğinin bilindiğini iddia etti.

Karadeniz şivesiyle ve esprileriyle salonda sık sık gülüşmelere neden olan Gürses, Ergenekon operasyonunun TSK'ya darbe için yapıldığını ileri sürdü. TSK'yı kışkırtma amaçlı bu operasyonda "kışladan teğmenini, orgeneralini alırım" dendiğini öne sürdü. Operasyonun arkasında ABD'nin olduğunu söylediğini belirten Gürses, "Bunu Süleyman Demirel, Vural Savaş, Nazlı Ilıcak ve Fehmi Koru da söyledi. Onlar neden burada değil?" diye konuştu.

Hrant Dink'in Türkiye yararına çaba harcadığını söylediğini belirten Gürses, "Dink, 'Taşnaklar Ermenistan'a zarar veriyor. PKK da size zarar verir' dedi. Fransadaki bir konuşmasında 'Türkiye'de daha özgür konuşabiliyorum' dedi. Bunları söylüyorum ben. Fransa'daki konuşmasından sonra üstü çizildi. İddianamede benim örgüt amacına uygun davrandığım, bu açıklamaları ise saptırma amacıyla söylediğin ileri sürülüyor." dedi. Dink'in öldürüleceğinin Trabzon'da kahvehanelerde konuşulduğunu savundu.

Ses kayıtlarındaki "Beni alırlarsa bizimkiler de ABD konsolosluğunu bombalar" şeklindeki konuşmasıyla ilgili konuşan Gürses, "Bir Rizeli arkadaşım aradı. 'Çok konuşuyorsun seni uçururlar' dedi. Ben de onlar beni alırsa bizimkiler de onları bombalar dedim." şeklinde konuştu.

İhtilalci olduğunu söyleyen Gürses, Atatürk'ün de en sevdiği kelimenin 'ihtilal' olduğunu savundu. Gürses, Türkiye'de darbeyi ABD'nin ihtilali ise halkın yaptığını iddia etti. Polisler tarafından gözaltına alınmasını da eleştiren Gürses, "Cumhuriyetin hiçbir savcısı beni silahlı 20 polisle evimden alamaz. Bu ABD büyükelçiliği talimatıyla yapıldı. Bir de bana küfür ediyorsun diyorlar. Ben küfür etmem, söverim." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da iyi şeyler söylediğini savunan Gürses, "Soranlara 'Tayyip bey iyidir. Yakın dur. Kötü niyetli biri değildir. Dikkat etsin' demem hükümeti yıkmak anlamına mı geliyor? Hükümeti yıkmakla da suçlanıyoruz." dedi.

habervaktim