PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Krizden az etkilendik 2009'dan umutluyum


ALONE53
12-20-2008, 17:36
Krizden az etkilendik 2009'dan umutluyum

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=772265&title=krizden-az-etkilendik-2009dan-umutluyum
İtalyan beyaz eşya üreticisi Indesit Company, Manisa'daki fabrikalarında bu yılın bir milyonuncu buzdolabını üretti. Şirket tüm dünyada yaşanan olumsuz finansal etkilere rağmen 2008 yılı için planladığı 1 milyon adet buzdolabı üretme hedefini yakaladı.



Şirketin Manisa fabrikasının Genel Müdürü Turgay Dağ, gelecek yıl için iyimser olduklarını, ancak rakam hedeflemesi yapmadıklarını söyledi. Indesit Company'nin Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesislerinde bir milyonuncu buzdolabının üretimi nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. Fabrika Müdürü Turgay Dağ, Avrupa'nın ikinci büyük beyaz eşya şirketi olan Indesit'in 1995 yılından bu yana Türkiye'de olduğunu, Manisa fabrikasının üretimini yıllar içinde sürekli artırarak dünya çapındaki 4 soğutucu fabrikası arasında en kaliteli üretim yapan tesis haline geldiğini ifade etti.

Fabrikada yapılan üretimin yüzde 80'inin AB ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç edildiğini, Türkiye pazarında hızla büyüyen bir paya sahip olduklarını dile getiren Dağ, 2008 için koydukları 1 milyon buzdolabı üretimi hedefine aralık ayında ulaştıklarına dikkat çekti. Türkiye pazarındaki satışlarının beklentilerin üzerinde olduğunu bildiren Dağ, bu rakamlarla Manisa'da faaliyette bulundukları yıllar içinde 5,5 milyon buzdolabı üretimine ulaştıklarını anlattı. Ekonomide yaşanan dalgalanmalara rağmen hedefleri yakalamalarının sevindirici olduğunu dile getiren Dağ, krizin beyaz eşya sektörünü otomotiv sektörü kadar etkilemediğini, 2009 yılı için de iyimser bir bakış açısı içinde olduklarını ifade etti. Gelecek yıl için hedeflemeyi henüz yapmadıklarını belirten Dağ, "Rakamları konuşmak şu anda mümkün değil. Ancak yakaladığımız bu seviyeyi aşmak istiyoruz. Kriz konusunda iyimserim. Krize karşı tüm hükümetler tedbirler alıyor. Gelecek dönemde üretim artışı sağlamayı ve çalışan sayımızı artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Manisa fabrikasındaki üretimin 2006 yılında 560 bin, 2007'de 900 bin olarak gerçekleştiğini ifade eden Dağ, üretimdeki artışın yanı sıra en prestijli model olarak görülen Hotpoint-Ariston markalı Quadrio modelinin sadece Manisa'da üretilmesinin de kendilerini gururlandırdığını söyledi. Dağ, bu modelin üretiminde hedeflenen seviyenin üç katına çıktıklarını da belirtti. İsmail Efe, Manisa

Kasim_55
01-04-2009, 02:26
Tesekkurler