PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomotiv ihracatında tehlikeli sinyal


..::duyguseli::..
12-09-2008, 18:29
Yılbaşından bu yana ilk kez ekim ayında, eksi ihracat rakamını gören otomotiv sektörünün ihracatı, 1-23 Kasım döneminde ise rekor düşüşle yüzde 42 oranında geriledi.


http://www.habervaktim.com/resim/resim43845_2.jpg


Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) kayıtlarından derlenen bilgiye göre, Avrupa'daki pazarlarda özellikle yılın ikinci yarısından itibaren gözlenmeye başlanan daralma, ilk önce ağustos ve eylül aylarında ihracat artış hızındaki yavaşlama olarak kendisini gösterdi, Ekim ayından sonra ise ihracattaki veriler eksiye dönmeye başladı.
Ocak ayında yüzde 79'luk rekor artış ve 2 milyar 20 milyon dolarlık ihracatla yıla başlayan sektör, ağustos ayına kadar 2 milyar dolarlık ihracat çıtasının üzerindeki yerini korudu.
Ağustos ayında ise ihracat artış hızı önemli ölçüde düşen sektör, yüzde 8'lik artışla 1 milyar 376 milyon dolarlık ihracat yaparak, yılbaşından bu yana ilk kez 2 milyar dolarlık ihracat rakamının altına geriledi.
Bu aydan itibaren bir daha 2 milyar dolar rakamını göremeyen sektör, eylül ayında da yüzde 17'lik artışla 1 milyar 972 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.
Ekim ayında ise aylık bazda ilk kez eksiye düşen ihracat, yüzde 24'lük gerilemeyle 1 milyar 422 milyon dolar oldu.




habervaktim..