PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatlarında düşüş sürer mi?


ALONE53
12-04-2008, 10:53
Altın fiyatlarında düşüş sürer mi?
http://www.finansnews.com/Ayrinti.asp?HaberNo=57
Borsalar yeniden çöktü, altın hızla geriliyor, dolar ise yükselişe geçti. Piyasalarda son durum

FED ve ABD hükümetinin kurtarma planlarına inanmayan ve şirket bazındaki açıklamalarla morali bozulan piyasalarda sert düşüş sürüyor. İMKB'de kayıp yüzde 3'e ulaştı. Avrupa borsalarında kayıplar büyüyor. Üç gün önce 1033 doları gören altın fiyatları ise 915 dolara kadar geriledi. Altın ve petrol fiyatlarında hızlı geri çekilme yaşanırken dolar, uzun bir aradan sonra değer kazanmaya başladı. FED'in son faz indiriminden sonra enflasyon konusunda vurgu yapması, bundan sonra faiz indirimlerinin daha temkinli olacağı beklentisini ön plana çıkardı. Faiz indiriminin yavaşlayacağı beklentisi de dolara olan talebi artırdı. Dolar karşısında 1.59'a kadar çıkan euro 1.54 seviyesinden işlem görüyor.

Piyasalarda günün en önemli gelişmesi altın fiyatları ve herkes düşüşün devam edip etmeyeceğini soruyor. Dün büyük düşüşten önce yatırımcıları dikkatli olun diye uyarmıştık. Uzmanlar, 915 dolar seviyesinden tepki alımlarının geleceğini ve 970 dolar seviyesine doğru bur toparlanma yaşandıktan sonra orta vadede geri çekilmenin devam edeceğini belirtiyor.

İç piyasada ise 270 YTL'ye kadar çıkan Cumhuriyet altını 248 YTL'ye geriledi. Doların 1,2450 YTL seviyesine yükselmesi iç piyasada düşüşü bir miktar frenledi. Doların yükselmesi halinde dış piyasalardaki altın fiyatları çok da önemli değil, altının iç piyasada değer kazanacağı vurgulanıyor.

Kaynak: Habertürk.com (2008)