PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aıds'e karşı bütün dünyadan ortak tavır


Hasret
12-02-2008, 13:59
Beyoğlu’nda Dünya AIDS Günü nedeniyle Sambistanbul Ritm grubu ve Beone Poject’in dansçı kızları eşliğinde karnaval havasında yapılan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. HIV enfeksiyonu ve AIDS’in tanımlanmasının 27. yılında tedavi edilebilir bir hastalık haline geldiğini belirten Prof. Dr. Ayşe Deniz Gökengin, en küçük bir kuşkuda bile test yaptırılması ve her ilişkide kondom kullanılması gerektiğini söyledi.

POZİTİF Yaşam Derneği’nin, 1 Aralık Dünya AIDS günü nedeniyle düzenlediği Beyoğlu Tünel Meydanı’nda başlayan yürüyüş öncesinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Deniz Gökengin basın toplantısı düzenlendi. Gökengin, AIDS, tedavisinin herkes için erişilebilir olduğu ülkelerde artık kronik hastalıklar arasında yer aldığını belirterek, "İşte tüm bunların ışığı altında, toplumumuza, ’Korkma bilgilen’ diye sesleniyoruz. Bugüne dek HIV ve AIDS hep ötekinin sorunu oldu bizler için; sıra dışı insanların, uçlarda yaşayanları, Oysa bugün HIV ve AIDS, artık tüm toplumun sorunu. Annemizin, kardeşimizin, eşimizin, çocuğumuzun, öğretmenimizin, komşumuzun veya doktorumuzun pozitif olması pekala mümkün" dedi. Gökengin, ayrıca en küçük bir kuşkumuz varsa test yaptırmalı ve her ilişkide kondom kullanmamız gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmanın ardından yürüyüşe katılanlar hazırlanan dilek ağacına yazdıkları kartları astılar. Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi Öğrencileri’nin oluşturduğu ’Kısa Dalga’ adlı grup da katılanlara davul ve enstrümanlarla hazırladıkları kısa bir müzik dinletisi sundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yazar Buket Uzuner, sanatçılar Mehmet Ali Alabora, Murat Daltaban gibi isimlerin de destek verdiği yürüyüş, Sambistanbul Ritm grubu ve Beone Poject’in dansçı kızları eşliğinde gerçekleşti. İstanbullulara AIDS broşürleri dağıtan grup üyeleri, "HIV-AIDS öldürmez", "HIV testi yaptırmaktan korkma", "Hangimiz HIV pozitif" yazılı dövizleri taşıdılar.

Sarayda kurdele

AIDS’le Mücadele Günü dolayısıyla Beyaz Saray’a dev bir kurdele asıldı. İspanya’nın başkenti Madrid’de de insanlar sokakta mumlar yaktı.