PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mösyö Pierre Cardin yaşlanıyor ama markası gençleşiyor


ALONE53
11-29-2008, 08:40
Mösyö Pierre Cardin yaşlanıyor ama markası gençleşiyor


Pierre Cardin'in Türkiye koleksiyonu daha genç ve dinamik. Ülkemizin çalışan nüfusunun yarısından fazlası 30 yaşın altında olunca ünlü markalar klasik takım elbiselerde gençlere yönelik spor ve şık kıyafetler üretmeye başladı.



Türkiye'de çalışan kesimin neredeyse yarısı 30 yaşın altında ve bunlar kesinlikle bir önceki çalışan nesil gibi giyinmek istemiyor. Spor giyime ise iş ortamı imkân vermiyor. İşte bu noktada imdatlarına giyim markaları yetişiyor ve istekleri doğrultusunda, iş ortamlarının da elverdiği kadarıyla spor-klasik kıyafetler üretiyorlar. Dünya üzerinde en çok tanınan 3. marka olan Pierre Cardin, Türkiye için klasik tasarımının yanı sıra daha genç ve fit bir koleksiyon hazırlamış. Sadece çalışan genç beyler değil, evlenecek ya da mezun olacak genç erkekler de Pierre Cardin mağazalarında aradıkları gibi modern tasarımlar bulabilecek. 'Pierre Cardin Türkiye'ye bu yeniliği Türk tasarımcı Aylin Ekiz getirdi. Ekiz, işini ve çalıştığı müesseseyi çok seviyor. Koleksiyonunu bir annenin çocuğunun başarılarından söz etmesi gibi heyecanla ve gururla anlatıyor. Genç Pierre Cardin'i, 21 yıllık tasarımcı Ekiz ile konuştuk.

Pierre Cardin neden gençleşti?

Biliyorsunuz Türkiye'nin nüfusu çok genç. Genç çalışan erkekler aradıklarını çok zor bulabiliyor. Onlara hitap etmek istedik. Evlenecek ya da mezun olacak genç erkekler artık mağazalarımızda çıkamayacak. Çok fit ceketler, daralmış yakalarıyla bol çeşit gömlekler ve çok şık pantolonlar tasarladık. Kıyafetlerimiz dünya trendleriyle aynı paralellikte. Fakat bu değişikliği kemikleşmiş müşterimizi kırmadan yaptık. Onlar mağazalarımıza geldiğinde alışmış olduğu ürünleri her zaman görecek.

Bu durum Pierre Cardin için genel bir konsept değişikliği mi?

Mösyö Cardin'den yeni sezona dair bilgiler alıyoruz tabii ki. Ama Türkiye olarak özellikle biz daha genç olmak istedik. Zaten kalıplarımızı ve modellerimizi müşterinin talebine göre her sene yeniliyorduk. Türk müşterilere göre tasarımlar uyarlıyorduk. Yeni sezon için tasarım yaparken her üründen sorumlu bir satış temsilcisi arkadaşımla konuşuyorum. O, beni "Aylin Hanım müşteriler şöyle istedi, böyle dedi, bu çizgileri kalın buluyorlar" diye yönlendiriyor. Mesela bu önerileri dikkate alarak Türk erkek yapısına uygun 3 gömlek kalıbı geliştirdik: 'Comford fit, slim fit ve modern fit.' Comford fit, göbekli ve kısa kollu erkeklerin rahatlıkla kullanabilecekleri bir kalıp. Şişman beylere özel bir kalıp da var. Slim fit formuna dikkat eden, zayıf ve modayı yakından takip eden beylere hitap ediyor. Modern fit ise ne dar, ne de bol gömlek istemeyenler için geliştirilmiş bir kalıp. Gömlekte çok iddialıyız; hem kalıplarımız hem de bize özel tasarımlarımızla. Geçen yıl 650 bin adet sattık, bu yıl hedefimiz bir milyon adet gömlek satmak. Çünkü müşterinin isteklerini göz önünde bulunduruyoruz. Mösyö Cardin'in sezon için gönderdiği çok da beğenilen bir tasarımı var. Bu takımı fit bir bey giydiğinde üzerinde güzel duruyor. Ama göbekli bey de düğmeler kavuşmuyor. Biz de bu takımı göbek payı vererek Türk erkeğine uygun kalıpta ürettik.

Kış aylarının başındayız, ama merak ediyoruz, önümüzdeki ilkbahar yaz sezonunda neler var?

Önümüzdeki sezon yumuşak renkler armonisi olacak. Pişmiş kayısılar, pembeler, şeftali renkleri... Hep yumuşak gün batımı tonları var. Pembe ceket satar mı dedik, sattı. Pembe, gri ve yumuşak mavi tonları takım elbisede en çok sattığımız renkler. Gri dünyada çok yaygınlaşan bir renk. Biz grileri lilalarla, pembelerle kullandık. Gri takımın içine sarı renk gömlek giyilecek.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=765134&title=mosyo-pierre-cardin-yaslaniyor-ama-markasi-genclesiyor
Sizin bayan koleksiyonunuz da var. Onda yenilikler var mı?

Kadın koleksiyonunda herkesin giyebileceği şık bir koleksiyon hazırladık. Kapalı kadın da giyebilir mi, ben de giyebilir miyim diye düşündük. Şık pardösü konusunda Pierre Cardin bir numara olacak. Çevremde pardösülü çok kadın görüyorum, ama şık pardösü göremiyorum. Özellikle kapalı insanların bu konuda çok ihtiyaçları var. İnşallah biz o açığı kapatacağız. Kış sezonu için hazırladığımız koleksiyon hem başörtülü hem de başı açık kadınların çok rahat giyebilecekleri, çok iddialı olmayan ama elegant, şık ve kibar kıyafetler oldu.

GÜLİZAR BAKİ

morciii
11-29-2008, 13:23
pierre cardinin bayan modellerini hiç görmedim işin açıkcası ama erkekde çok şık koleksiyonlara sahip...

sağol