PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Krize rağmen Borsa'ya açılıyoruz


ALONE53
11-29-2008, 08:34
Krize rağmen Borsa'ya açılıyoruz
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=765267&title=krize-ragmen-borsaya-aciliyoruz

Küresel krizin dillerden düşmediği bu dönemde Borsa'ya açılma planını ertelemeyen şirketler de var. Dünya çapında önemli elektrik taahhüt projelerine imza atan Anel Elektrik yüzde 36,2'lik hissesini halka arz ediyor.



3-5 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek halka arzla elektrik sektöründe ilk defa bir şirketin hisseleri Borsa'da işlem görmeye başlayacak. Anel Elektrik Yönetim Kurulu üyesi Bülent Batukan, küresel kriz sürecinde sermaye piyasalarına taze kanların gelmesi gerektiğini, kendilerinin bu açıdan öncü rolü üstlendiklerini söyledi. "Cesaretimiz var ama bu deli cesareti değil." diyen Batukan, halka arzda Londra ve ABD'nin yanı sıra, özellikle de birçok projeye imza attıkları Ortadoğu'dan talep gelmesini beklediklerini söyledi. Anel Elektrik'in sermayesini 30 milyon YTL'den 47 milyon YTL'ye çıkarmak üzere gerçekleştirilecek halkla arzla ilgili toplantıda konuşan Anel Elektrik yöneticisi Bülent Batukan, elektrik taahhüt sektöründe halka arzı yapılan ilk şirket olacaklarını, bu durumun Borsa'ya derinlik getireceğini söyledi. Şirket, halka arzdan sonra büyük projeleri hayata geçirip bakım onarım hizmeti yapacak bir şirket kurmayı ve mekanik taahhüt işlerini yapacak altyapıyı bölgeye taşımayı hedefliyor.

Verilen bilgiye göre toplam büyüklüğü 42,5 milyon YTL olacak halka arzda bir payın satış fiyatı 2,5 YTL olacak. 2007 yılında 175 milyon dolar ciroya sahip Anel Grup'un, 2008 yılı cirosunun 200 milyon dolara yükselmesi bekleniyor. Anel Elektrik, Katar'da 170 milyon dolarlık Doha Havaalanı projesinin de aralarında bulunduğu önemli projelerde yer aldı. Ekonomi Servisi