PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıcaklıklar 5 derece düşecek


MetinCeylan
11-08-2008, 01:04
http://www.internethaber.com/images/news/72419.jpg
Sıcaklıklar 5 derece düşecek
08 Kasım 2008 Cumartesi 00:47
Yazdan kalan günler sona eriyor. Bu haftasonu itibiyle sıcaklıklar düşecek. İşte haritalı hava durumu;


Türkiye’de hafta sonu Ukrayna üzerinden gelecek daha soğuk havanın etkisi ile sıcaklıklar 3 ila 5 derece azalacak. Ancak ülke genelinde 10 gündür önemli bir yağış görülmüyor ve önümüzdeki günlerde de sadece kuzeyde yağış olacak.

İstanbul’da rüzgar poyrazdan estiğinden hava soğumaya ve bulutlanmaya başladı. Hafta sonu daha serin ve genelde bulutlu geçecek. Ankara’da hava parçalı bulutlu ve bugünlerde daha soğuk olacak. İzmir’de zayıf rüzgarında etkisi ile pus ve hava kirliliği oluşuyor. Bursa serinlerken, Adana’da gündüzler ılık ve güneşli geçiyor.

Marmara Bölgesi’nde poyraz sertleşmeye başladı. Hafta sonu hava daha soğuk olacak. Bölgede bugünlerde güneş kısa süre görülecek, bulutlanma artıyor. Pazar günü sıcaklık 15 dereceye doğru gerileyecek.

İç Anadolu’da önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor, sadece bugün Sivas çevreleri kapalı olacak. Pazar günü daha soğuk geçecek, sıcaklık birçok kentte 15 derecenin altına inecek. Gece sıcaklığı da 0 derecenin altına inmeye başladı.

Ege Bölgesi’nde gökyüzü açık ama sabah saatlerinde pus oluşabiliyor. Bu ay Ege Bölgesi az yağış alıyor, hafta sonu da yağış olasılığı düşük. Günlerdir zayıf olan rüzgar, hafta sonu kıyılarda sertleşecek.

Akdeniz Bölgesi’nde sıcaklık biraz düşüyor ama hava dört gün daha güneşli. Gündüzler ılık ve geceler ise serin geçiyor.

Güneydoğu’da da yağış yok, sıcaklık geceleri 4 dereceye kadar iniyor.

Doğu Anadolu’nun güneyi parçalı bulutlu ama Erzurumun kuzeyi Kars ve Ardahan’da bugün yağış olacak. Karadeniz’den soğuk hava geldiğinden, yüksek yerlerde kar yağışı da görülecek. .

Karadeniz'de günlerdir görülmeyen yağış yeniden başlayacak. Bugün Bolu, Zonguldak bulutlu ancak asıl yağış, samsumdan itibaren Trabzon ve Artvin arasında görülecek. Hava da en az 3-4 derece soğuyacak. Hafta sonu ise bölgede önemli bir yağış olmayacak.
İŞTE HARİTALI HAVA DURUMU

http://www.internethaber.com/images/other/haritatahmingun1.20081107190235..jpg
http://www.internethaber.com/images/other/haritatahmingun2.20081107190247..jpg

silent_storm
11-08-2008, 02:16
valla burda bugun en az bi 10 derece düştü donduk