PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mangal kansere davetiye çıkarır!


Hasret
11-07-2008, 13:55
Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, besinler pişirilirken yapılarında ortaya çıkan değişikliklerin kansere neden olabileceğini söyledi ve bu değişiklikleri sıraladı:

* Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması ya da içlerine nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması; besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedir.

* Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olur.

* Kızartma ve mangal gibi yöntemler; kanserojen madde oluşturur. Sebzelerin aşırı sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi ise, yararlı mineralleri öldürür.