PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ha Obama seçilmiş ha Türk!


kayısıkentli
11-05-2008, 17:31
http://www.internethaber.com/images/news/17864.jpg


Dünya kamuoyu şaşkın. Obama'nın başkan olmasına inanamayanlardan biri de Avusturya.. En ilginç yorumda onlardan geldi.


Dünya Amerika'daki seçimleri izledi... En ilginç yorum ise Avusturya'dan geldi. ORF'ye yorum yapan tarihçi "Ha Obama ha Türk" dedi.

AVUSTURYA: Barack Obama'nın ezici bir çoğunlukla seçimi kazanmasını ORF'e değerlendiren tarihçi Günther Bischof, "Obama'nın başkan seçilmesi Türk kökenli birinin günün birinde Avusturya'ya başbakan olması gibi bir şey" dedi.

Avusturyalı tarihçi Prof.Günther Bischof, bir soru üzerine, "Tıpkı Obama seçiminde olduğu gibi Avusturyalıların da kuşaklar sonrası Türk kökenli birinin ülkede başbakan seçilebileceğine ihtimal veremediğini" kaydetti.

THE GUARDİAN: Amerika'nın kölelik geçmişini ve toplumu bölen bazı düşüncelerini bir kenara bırakarak Obama'da birleştiğini ve böylece tarihin ilk siyahi liderini seçtiğine dikkat çekti.

THE INDEPENDENT: Obama'nın seçilmesine ilişkin yorumunda Independent, siyahi liderin Amerikan eski başkanı Jimmy Carter'dan sonra bir seçimde yüzde 50'den fazla oy alan ilk lider olduğunu yazdı.

THE TİMES: "Dünkü tarihi seçimler sadece bir Amerika'nın enerjisinin, heyecanının ve beklentilerinin değil, aynı zamanda tarihin yol ayrımında bekleyen bir ülkenin korkularının da bir göstergesiydi." yorumunu yaptı.

SİYAHLA BEYAZIN EVLENMESİNİN
YASAK OLDUĞU ZAMANDA DOĞDU

DAİLY TELEGRAPH: Telegraph "Obama'nın Kenyalı bir baba ve Amerikalı bir annenin çocuğu olarak 1961 yılında doğduğunda birçok Amerikan eyaletinin farklı ırklararası evliliği yasakladığını ve 4 yıl sonra ise siyahilerin vatandaşlıktan çıkarıldığı bir dönemde dünyaya geldiği" ifadelerini kullandı.

BBC: 47 yaşındaki Barack Obama, ABD tarihinin ilk siyah başkanı seçildi ve kampanyasında vaadettiği değişim şansını artık yakaladıklarını söyledi.

LİBERATİON : "ABD'de değişim zamanı" başlığıyla verdiği haberde, seçimlere tarihi bir katılım oranı yaşandığını yazdı ve yeni başkanın göreve başlar başlamaz çok ciddi sorunlarla boğuşmak zorunda kalacağını bildirdi.

NEW YORK TİMES : ''Annesi beyaz, babası siyahi olan ve zengin olmayan büyükanne ve büyükbabası tarafından büyütülen Barack Hussein (Hüseyin) Obama isimli bir Amerikalının 44. ABD başkanı olarak seçilmesinin'' tarihi önemi olduğunu belirten gazete, Obama'nın tahminlerin aksine önce ''başkanlığı çok fazla isteyip yolunu şaşıran Hillary Clinton'u'' ardından da '' kızgınlık ve korkuya dayalı bir kampanya izleyip ilkelerini terk eden John McCain'i'' yendiğini kaydetti.


Haber Kaynağı: http://www.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

_SoN_
11-05-2008, 17:45
Helal olsun , ben bile sevdim bu adamı .

KAYRA
11-05-2008, 18:34
Valla işin aslı bazı görüşlerine katılıyorum ama benim merak ettiğim Türkiye üzerindeki görüşleri özellikle ermeni meselesi hakkında biraz başımızı ağrıtacak gibi

DİGİMAX
11-05-2008, 18:44
bakalım hemen sevinmemek lazım...

_SoN_
11-05-2008, 18:47
ne bilim abi kanım ısındı bu adama,ezilen halktan gelmişya onla alakalı sanırım .

MetinCeylan
11-05-2008, 22:39
umarım iyi bir sonuctur gelmesi...

..::duyguseli::..
11-06-2008, 03:24
Gelen gideni aratır derler.. :)
Türkiye hakkındaki düşünceleri,ermenilere olan vaatleri ve soykırımı desteklemesi,Kuzey Kıbrıs'ın Tek bir yönetime geçmesi gerektiğini savunması ve Rumlara destek vermesi,Cihadın önderlerinden Laden için ''yakalanma'' sözü vermesi ve onu yermesi hiçte hayra alamet değil benim açımdan..
Halkın içinden gelmesi,siyahi olması ve anne babasının(dikkat edelim kendisi değil) müslüman olması hiç bir şeyi değiştirmez.. Umarım ben ve benim gibi düşünenler yanılır..Yanılmayı gerçekten tercih ederim..
selametle..